Sport

Un apropiat al lui Nicolo Napoli dezvăluie motivele rupturii de FC U Craiova: ”A adus un milion de euro în club, nu poate accepta orice condiții”

Negocierile de prelungire ale contractului dintre FC U Craiova și Nicolo Napoli nu au avut finalitate și astfel s-a ajuns la o ruptură definitivă între cele două părți.
08.06.2022 | 11:48
Un apropiat al lui Nicolo Napoli dezvaluie motivele rupturii de FC U Craiova A adus un milion de euro in club nu poate accepta orice conditii
Negocierile de prelungire ale contractului dintre FC U Craiova și Nicolo Napoli nu au avut finalitate și astfel s-a ajuns la o ruptură definitivă între cele două părți. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Gruparea din Bănie a oficializat despărțirea de tehnicianul italian, iar FANATIK a aflat că Marius Croitoru a fost sunat de Adrian Mititelu pentru a prelua echipa.

De la ce a plecat ruptura dintre Nicolo Napoli și FC U Craiova

Deși a reușit salvarea de la retrogradare și se vorbea despre o prelungire a contractului, între Nicolo Napoli și oficialii clubului FC U Craiova a intervenit o nouă ruptură, iar fostul președinte al oltenilor, Marcel Iancu, a ținut să precizeze condițiile în care s-a produs această despărțire.

ADVERTISEMENT

”Negocierile sunt blocate de clauze de reziliere unilaterale impuse de club lui Napoli care a cerut modificarea lor”, a scris Marcel Iancu pe contul de Facebook, care a lăsat să se înțeleagă că tehnicianului italian i-au fost puse clauze imposibil de acceptat.

”Nu mai inventați tot felul de povești financiare neadevărate. Fiecare om are dreptul să-și protejeze imaginea și să-și negocieze contractul de muncă și condițiile de reziliere unilaterală a acestuia.

ADVERTISEMENT

Nicolo Napoli nu poate accepta orice condiții de reziliere a contractului în mod unilateral de către club fără plata de despăgubiri financiare. Nicolo Napoli a adus în visteria clubului peste 1 milion de euro din drepturile TV plătite de LPF, prin salvarea echipei de la retrogradare și clasarea pe locul 10 la sfârsitul campionatului 2021/2022 .

Concedierea unilaterală din inițiativa clubului înseamnă în caz de activare plata a maxim 80.000 de euro despăgubiri pentru un an de contract”, a mai notat fostul președinte al FC U Craiova.

ADVERTISEMENT

Nicolo Napoli ruptură FC U Craiova

Napoli și-a încheiat mandatul cu numărul 8 la FC U Craiova

Întrebat de un suporter dacă există șanse ca negocierile dintre club și Nicolo Napoli să continue și să existe o cale de a continua împreună, Marcel Iancu a răspuns: ”Totul depinde de patronat”.

După aceste discuții, fostul președinte a venit cu o nouă postare în care critică metodele de lucru ale familiei Mititelu, cea care patronează FC U Craiova: ”Dacă patronii au dreptul să-și aleagă slugile, vine o vreme când și slugile au dreptul să-și aleagă patronul”.

ADVERTISEMENT

Nicolo Napoli ruptură FC U Craiova

A fost cel de-al optulea mandat al lui Nicolo Napoli la FC U Craiova, echipă pe care a salvat-o de la retrogradare în sezonul 2021-2022. Italianul semnase cu formaţia din Bănie la începutul acestui an, iar oltenii s-au clasat pe locul 10 în play-out.

ADVERTISEMENT