Sport

Un arbitru de SuperLiga a fluierat startul, dar pentru campania electorală. „Centralul” politician, delegat la ultimul meci al FCSB-ului din 2022

Iulian Călin, arbitru de SuperLiga, vizează postul de primar în localitatea argeșeană Ștefănești și a dat deja startul campaniei electorale.
08.02.2023 | 09:15
Un arbitru de SuperLiga a fluierat startul dar pentru campania electorala Centralul politician delegat la ultimul meci al FCSBului din 2022
Candidat la postul de primar în Ștefănești (Argeș), Iulian Călin a arbitrat ultimul meci de SuperLiga în decembrie 2022. Foto: SPORT Pictures
ADVERTISEMENT

Iulian Călin, arbitru cu peste 100 de partide în primul eșalon, a intrat în politică vara trecută. Țelul său este de a candida la funcția de primar al localității Ștefănești, din județul Argeș.

Arbitrul de SuperLiga Iulian Călin își face imagine pentru candidatura la Primăria din urbea natală

Călin, care va împlini 36 de ani pe 18 februarie, a decis în vara lui 2022 să intre în politică. A fost cooptat în filiala PNL din urbea sa natală, Ștefănești (Argeș). Ulterior, filiala județeană anunța faptul că el va reprezenta candidatul partidului la funcția de primar.

ADVERTISEMENT

În toamnă, Iulian Călin și-a continuat activitatea de arbitru. A fost delegat de 10 ori, trei dintre partide fiind din eșalonul secund, iar șapte din SuperLiga. Ultimul, pe 19 decembrie 2022, FCSB – FC Botoșani 1-0.

O partidă în care oaspeții au cerut un penalty în minutul 54, după o intervenție imprudentă a lui Joyskim Dawa asupra lui Mihai Roman. Iulian Călin nu a dictat penalty, după ce a revăzut faza. Căci a sesizat un fault al lui Sadiku asupra lui Omrani. Nu a acordat decât galben, deși se impunea roșu, dar avea să-l elimine, ulterior, pentru cumul de avertismente.

ADVERTISEMENT

Și dacă-n 2023 nu a mai arbitrat vreun meci, a ieșit public în calitate de politician. ”Iulian Calin, candidatul PNL pentru Primaria Orașului Ștefanesti, face marele anunț!

La 1 iulie 1887 această gară era construită de cel mai longeviv prim-ministru liberal din istoria României, Ion C. BRĂTIANU.

ADVERTISEMENT

După ce comuniștii i-au schimbat denumirea din Gara Florica în Gara Ștefanesti, la inițiativa doamnei președinte Alina Gorghiu, acum se numește Gara Ion C.Bratianu, un frumos omagiu celui care a făcut mii de kilometri de cale ferată”, a anunțat organizația locală PNL din Ștefănești.

Candidatura lui Iulian Călin în alegerile de anul viitor se bucură de sprijinul Alinei Gorghiu, politician care se află în fruntea PNL Argeș, și este președinte interimar al Senatului. Lucru făcut public chiar de organizația județeană a partidului.

ADVERTISEMENT

„Președintele PNL Argeș, doamna Alina Gorghiu, a reconfirmat susținerea pentru Iulian Călin la fotoliul de primar al orașului Ștefanesti, iar astăzi s-au trasat primele idei ale strategiei pentru orașul Brătienilor. 

Cu un suflu nou, proaspăt intrat în politică și venind din cel mai popular domeniu sportiv al României, fotbalul, Iulian Călin speră să polarizeze în jur cât mai mulți tineri și oameni de calitate”, a fost mesajul publicat zilele trecute.

  • 2013 este anul în care Iulian Călin a promovat în lotul arbitrilor de Liga 1
ADVERTISEMENT