News

Un avocat din Cluj, la un pas de moarte după ce a sărit într-un râu pentru a-și salva copilul

22.02.2021 | 11:59
Un avocat din Cluj la un pas de moarte dupa ce a sarit intrun rau pentru asi salva copilul
ADVERTISEMENT

Un cunosccut avocat din Cluj a fost la un pas de moarte după ce a sărit într-un râu pentru a-și salva copilul. Bărbatul a fost salvat de unul dintre prietenii săi, medic.

Fiul de 15 ani al clujeanului a căzut în apă, iar tatăl nu a stat prea mult pe gânduri și s-a aruncat pentru a-l salva. L-a adus cu greu la mal, dar bărbatul a fost tras de curenți și a ajuns sub un podeț de gheață.

ADVERTISEMENT

Oamenii erau la o cabană din județul Bistrita-Năsăud la momentul producerii accidentului. Tragedia a putut fi evitată datorită repeziciunii cu care cei prezenți au acționat.

Un avocat din Cluj, la un pas de moarte după ce a sărit într-un râu pentru a-și salva copilul

Blocat sub bucata de gheață, omul a rămas fără aer și a leșinat. Prietenii acestuia au intervenit imediat și l-au scos din apele învolburate. Ulterior, doi dintre ei, medici, l-au resuscitat până la sosirea echipelor SMURD-ului. Gest care i-a salvat viața.

ADVERTISEMENT

Omul a fost găsit de echimele medicale conștient, dar în stare de hipotermie. El a fost transportat cu elicopterul la un spital din Cluj-Napoca și a rămas sub supraveghere medicală.

„Cei care erau cu domnul avocat au sărit repede. Au spart gheața cu pietre și cu lemne. A fost o mobilizare care poate fi văzută doar în filme. Au reușit să îl scoată de sub gheață. Norocul lui a fost că nu a durat mult, câteva zeci de secunde și l-au scos”.

ADVERTISEMENT

„Apoi, un bărbat din grupul respectiv l-a resuscitat. Este medic și a știut ce să facă. Domnul avocat și-a revenit acolo, apoi au ajuns și medicii SMURD și a fost dus la spital cu un elicopter”, a povestit paznicul de vânătoare din zona respectivă pentruFoaia Transilvana.

„Am ceva la inimă, dar nu e grav. E de la faptul că am fost înecat. Medicii fac acum tot ce trebuie să facă. Îmi aduc aminte că lingeam gheața ca să pot respira. Mă înecam conștient. Nu mai puteam respira. Încerc să trec cât mai repede peste toată această dramă. Copilul e bine și eu la fel, asta este cel mai important”, a declarat avocatul Ciprian Păun pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

El nu a uitat să le mulțumească salvatorilor. A făcut-o pe pagina de Facebook: „pentru că mă întreaba tot mai multă lume cine este medicul care m-a salvat, va pot spune că este parte a echipei de prieteni care m-au salvat. Sunt doi, de fapt – este un chirurg de renume și cadru didactic la UMF- dr. Adrian Bartoș și soția lui tot cadru didactic și medic celebru Dana Bartoș! Prietenii mei sunt eroii salvatori și medicii de pe Smurd și ambulanță, de la UPU și Institutul Inimii. Mai este un prieten bun din sistemul medical care a dat totul pentru mine și a coordonat operațiunea de transfer.”

ADVERTISEMENT
Tags: