News

Un băiat de 16 ani s-a înecat într-un lac din Harghita. Adolescentul plecase la pescuit

Tragedie pentru o familie din județul Harghita. Abran, un băiat de 16 ani, a plecat la pescuit, dar nu s-a mai întors acasă.
20.11.2023 | 12:34
Un baiat de 16 ani sa inecat intrun lac din Harghita Adolescentul plecase la pescuit
Un băiat de 16 ani s-a înecat într-un lac din Harghita. colaj Fanatik/ Foto ziarharghita.ro
ADVERTISEMENT

Un băiat de 16 ani s-a înecat într-un lac din Harghita, după ce și-a anunțat familia că pleacă la pescuit. Minorul a fost dat dispărut, duminică, 19 noiembrie, deoarece nu a mai revenit la domiciliu.

Un băiat de 16 ani s-a înecat într-un lac din Harghita

Tragedie fără margini pentru o familie din localitatea Izvoare, din județul Harghita. Abran Balint, un adolescent de doar 16 ani, a mers la pescuit duminică, 19 noiembrie, însă nu s-a mai întors acasă.

ADVERTISEMENT

Familia și-a dat seama că băiatul a pățit ceva. Prin urmare, oamenii au mers la Poliție și au sesizat dispariția acestuia. Autoritățile au început căutările pe malul râului Târnava, acolo unde minorul a fost văzut ultima dată.

„Persoanele care pot oferi date și informații cu privire la persoana în cauză sunt rugate să apeleze numărul unic de urgență 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție”, informau polițiștii.

ADVERTISEMENT

Trupul adolescentului, găsit în Lacul Zetea

De asemenea, pompierii ISU Harghita au început și ei căutările, după ce polițiștii le-au solicitat sprijinul. După câteva ore, în această dimineață, trupul băiatului de 16 ani a fost găsit în Lacul Zetea.

„La fața locului s-a deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc, cu o autospecială complexă de primă intervenție și o barcă”, au transmis pompierii, potrivit Ziarharghita.ro.

ADVERTISEMENT

Din nefericire, echipajele de intervenție nu au putut face nimic pentru salvarea adolescentului. Medicii au fost nevoiți să declare decesul. Polițiștii fac cercetări pentru a stabili cum s-a produs, de fapt, tragedia.

Un eveniment similar a avut loc în luna august a acestui an, în Bacău, acolo unde un copil de 12 ani a murit înecat în râul Trotuș, în localitatea Căiuți. Băiatul se afla la scăldat cu un bărbat de 39 de ani.

ADVERTISEMENT

Localnicii au sunat la 112 după ce și-au dat seama că cei doi au intrat în râu și nu au reușit să mai iasă. Reprezentanții ISU Bacău i-au găsit decedați pe ambii, manevrele de resuscitare fiind în zadar.

 

ADVERTISEMENT
Tags: