News

Un bărbat a rămas fără jumătate de craniu, după ce a fost atacat pe stradă: ”Un singur pumn!”

Un bărbat din Marea Britanie a rămas fără craniu după ce a fost atacat pe stradă de un indivit beat, care l-a lovit fără avertisment.
13.08.2023 | 17:45
Un barbat a ramas fara jumatate de craniu dupa ce a fost atacat pe strada Un singur pumn
Un bărbat a rămas fără jumătate de craniu, după ce a fost atacat pe stradă: ”Un singur pumn!”
ADVERTISEMENT

Jamie Kelly, în vârstă de 41 de ani, se afla la o trecere de pietoni la ora 13:30 pe Ramshill Road din Scarborough, când a fost atacat fără motiv de Daniel George Johnson. Bărbatul va avea nevoie de îngrijire de specialitate pentru tot restul vieții, în timp ce medicii se luptă în continuare să-i facă viața mai bună.

Un bărbat a rămas fără jumătate de craniu

Conform The Independent, familia bărbatului a fost contactată de organizația caritabilă One Punch UK, care are ca scop prevenirea deceselor cauzate de lovituri primite la beție. Mama lui Jamie povestește cum fiul său și-a pierdut jumătate din craniu din cauza unui pumn, pentru că a căzut la pământ și s-a lovit cu capul de asfalt.

ADVERTISEMENT

”În după-amiaza zilei de miercuri, 16 septembrie 2021, am primit un telefon emoționant de la tatăl lui Jamie, Michael, fostul meu soț, care mi-a spus că Jamie a fost lovit neașteptat cu pumnul, ceea ce l-a făcut să cadă și să se lovească cu capul de pământ, ceea ce a dus la transportarea lui la Spitalul Scarborough”, a declarat Brenda, mama bărbatului atacat din senin pe stradă.

”Am simțit imediat panică totală, apoi groază și am început să tremur. Tatăl lui Jamie a continuat apoi să spună că Jamie tocmai făcuse un RMN și că acesta arăta o hemoragie masivă pe creier. M-am simțit complet amorțită, mă gândeam că îmi voi pierde băiatul. Astfel de lucruri auzi că li se întâmplă altora, ceea ce este sfâșietor, dar niciodată, nici într-un milion de ani, nu te gândești că se va întâmpla familiei tale, mai ales copilului tău”, a mai declarat femeia.

ADVERTISEMENT

Tatăl lui Kelly nu poate nici acum să creadă că viața fiului său a fost distrusă de un singur pumn. ”Un pumn. De atât a fost nevoie pentru a distruge viața băiatului meu”, a declarat bărbatul, vizibil șocat. Între timp, medicii au anunțat familia că au fost nevoiți să-i îndepărteze bărbatului lovit partea stângă a craniului, pentru a opri o hemoragie cerebrală severă.

Mama sa își aduce aminte cum a fost alături de fiul său în acele clipe cumplite. ”Tot ce am vrut să fac a fost să îl țin de mână, să vorbesc cu el și să îi spun că totul va fi bine… să îi dau un sărut și să îi spun că sunt aici, dar nu am putut”, a declarat mama sa. În cele din urmă Kelly a fost transportat la York General Hospital High Dependency Unit, unde familia a aflat că bărbatul nu va mai avea niciodată o viață normală.

ADVERTISEMENT

Jamie a făcut progrese vizibile, cu toate că a rămas cu un tremur sever, dificultăți de vedere și nu poate sta în picioare sau merge. Jamie încă nu poate să se dea jos din pat și să se urce singur în scaunul cu rotile. Încă nu poate să se îmbrace sau să facă duș singur și nici să meargă singur la toaletă. Este foarte greu de acceptat pentru Jamie, deoarece este un om mândru și își dorește cu disperare independența.

Leziunile suferite de Jamie la nivelul creierului au făcut ca trupul său să fie zdruncinat de tremurături severe, atât de mult încât nu se poate hrăni singur fără ca mâncarea să fie aruncată de pe furculiță sau lingură. De asemenea, a trebuit să achiziționez pahare speciale pentru a-i permite lui Jamie să bea ceva fără să-și ude hainele. Paharele pentru persoane cu dizabilități din spital nu erau potrivite, deoarece conținutul era în continuare aruncat peste tot, atât de puternice sunt tremurăturile lui. De asemenea, nu poate să prindă nimic și scapă constant lucruri”, povestește tatăl bărbatului.

ADVERTISEMENT

Atacatorul Daniel George Johnson a primit 2 ani de închisoare, după ce a pledat vinovat, o pedeapsă mult prea blândă pentru fapta sa. ”Când mă uit la fiul meu, ceea ce ar trebui să văd, ceea ce vreau să văd, este un bărbat de 41 de ani puternic, în formă, fericit și independent. Dar, tot ce văd, din cauza unui pumn violent pe care i l-a aplicat Daniel Johnson, este o coajă de om. Un om care trebuie să bea dintr-o cană fără să se verse, care are nevoie de ajutor pentru a mânca din cauza tremurăturilor care îi cuprind întregul corp. Nu poate merge singur la toaletă sau face duș. Fiul meu trebuie să învețe să meargă din nou pentru că Daniel Johnson a decis să-l lovească, cu intenția evidentă de a-l răni. Jamie are atât de mulți munți de escaladat din cauza problemelor medicale cauzate de Daniel Johnson.

Ceea ce familia noastră a trăit și încă trăiește este lipsit de sens. Totul pentru că un așa-zis bărbat a crezut că violența este în regulă. Oare Daniel Johnson își dă seama că numai acțiunile sale au făcut ca fiul meu să aibă leziuni care îi limitează viața? Jamie are nevoie de dreptate, eu am nevoie de dreptate, familia mea are nevoie de dreptate. Un pumn. De atât a fost nevoie pentru a distruge viața băiatului meu”, a transmis și mama bărbatului, potrivit Mirror.co.uk.

ADVERTISEMENT