News

Un bărbat din Alba a fugit din arestul la domiciliu pentru a bea o bere cu prietenii. Ce pedeapsă va primi

Un bărbat din Alba a fugit din arest la domiciliu pentru că avea chef să bea o bere cu prietenii, iar acum riscă să ajungă direct după gratii.
03.07.2023 | 22:59
Un barbat din Alba a fugit din arestul la domiciliu pentru a bea o bere cu prietenii Ce pedeapsa va primi
Un bărbat din Alba a fugit din arestul la domiciliu. Foto: npr.org
ADVERTISEMENT

Bărbatul se afla în arest la domiciliu, însă s-a gândit că nimeni nu s-ar supăra dacă ar pleca de acasă ca să bea o bere cu prietenii. Când a fost descoperit i-a rugat pe polițiști să treacă cu vederea acest incident, pentru că legea îl va trimite automat după gratii pentru fapta sa.

Un bărbat a fugit din arest pentru a bea o bere

Acum, bărbatul va ajunge la închisoare pentru un an de zile. ”Polițiștii din Alba Iulia au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis la data de 27 iunie 2023. Bărbatul de 34 de ani (Ovidiu S.) a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de un an închisoare, pentru evadare”, au precizat autoritățile, conform Știri pe Surse.

ADVERTISEMENT

Pe 4 aprilie 2022, bărbatul se afla sub măsura preventivă a arestului la domiciliu, însă nu a mai rezistat tentației de a bea o bere cu prietenii. ”Motivul invocat de către inculpat, în momentul întoarcerii sale, a fost dorinţa de a se întâlni cu prietena sa. A recunoscut săvârşirea faptei şi le-a solicitat celor doi agenţi de poliţie să treacă cu vederea incidentul”, a mai precizat instanța în hotărâre.

Potrivit martorilor, inculpatul se afla de fapt acasă la ei pentru a bea o bere. Asta, deși polițiștilor le-a transmis că doar coborâse până în fața blocului pentru a se întâlni cu prietena sa. În consecință, bărbatul a ajuns din nou după gratii, de data aceasta pentru o perioadă lungă de timp.

ADVERTISEMENT

”Întrucât acesta a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de un an, astfel cum rezultă din fişa sa de cazier, nu este posibilă nici măcar suspendarea executării pedepsei întrucât nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege. De asemenea, se reţine că infracţiunea de evadare, care a fost săvârşită de către inculpat, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, neexistând pedeapsa alternativă a amenzii”, mai este transmis în dosar.

Bărbatul era inițial plasat în arest la domiciliu pentru distrugere, respectiv incendierea unui autoturism, însă în cele din urmă a ajuns după gratii pentru 1 an de zile. Conform specialiștilor, arestul la domiciliu (denumit și închisoare la domiciliu) este o măsură prin care o persoană este reținută de autorități în propria locuință. Deplasarea este de obicei restricționată sau chiar interzisă.

ADVERTISEMENT

De exemplu, ajungea în arest la domiciliu acum câteva zile un instructor auto acuzat de trafic de influență, în urma unui flagrant efectuat de Serviciul Anticorupție Brăila. Bărbatul a făcut contestație, însă această contestație a fost declarată ca nefondată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila.

”Se menţine arestul la domiciliu pentru instructorul auto acuzat de trafic de influenţă, care a fost prins în flagrant cu banii primiţi de la o cursantă, cu promisiunea că o va ajuta să treacă de examenul auto la proba traseu. Pe 16 iunie, la Tribunalul Brăila s-a respins propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila de arestare preventivă a lui Dârnea Gigi şi s-a dat măsura arestului la domiciliu faţă de inculpat.

ADVERTISEMENT

Procurorii au formulat contestaţie, însă la Curtea de Apel Galaţi cererea a fost respinsă”, au precizat judecătorii. Bărbatul e acuzat că i-a solicitat bani unei femei pentru a o ajuta să promoveze proba de traseu în vederea obținerii permisului de conducere.

ADVERTISEMENT
Tags: