News

Un bărbat, în stare gravă după ce s-a prăbușit cu parapanta în Neamț. A fost preluat de un elicopter SMURD

Incident grav în județul Neamț. Un bărbat este în stare gravă după ce s-a prăbușit cu parapanta.
10.07.2021 | 18:33
Un barbat in stare grava dupa ce sa prabusit cu parapanta in Neamt A fost preluat de un elicopter SMURD
ADVERTISEMENT

Ziua de sâmbătă, una a accidentelor, continuă cu știri negative. Un bărbat s-a prăbușit cu parapanta în această după-amiază în localitatea Stejaru, comuna Pângăraţi (județul Neamț), potrivit presei locale.

Din primele informații, bărbatul ar avea circa 40 de ani și se află în stare gravă, fiind necesar transportul pe cale aeriană la o unitate medicală.

ADVERTISEMENT

Un bărbat a căzut cu parapanta în Neamț. Victima, transportată în stare gravă de un elicopter SMURD

Imediat după producerea evenimentului, la locul prăbușirii parapantei s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială complexă pentru intervenție și o ambulanță SMURD TIM.

Bărbatul a fost găsit în stare de semiconștiență. Dată fiind gravitatea situației, s-a solicitat un elicopter SMURD pentru a transporta victima la un spital din județul Iași, scriu cei de la Știri-Neamț.

ADVERTISEMENT

”Astăzi, în jurul orei 14.30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rutală Gârcina, au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat a căzut cu parapanta, accidentându-se, în localitatea Stejaru.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, un bărbat, de aproximativ 40 de ani, din Bacău, în timpul unui zbor de agrement cu parapanta, a suferit un accident.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost transportat la spital, pentru a primi îngrijiri medicale.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii, cu exactitate, a circumstanțelor în care s-a produs evenimentul”, se arată în comunicatul transmis de ISU Neamț.

Sursa citată mai notează că victima ar fi un meteorolog al Aeroportului Bacău. Acesta era la 10 metri de aterizare și o rafală de vânt l-ar fi dat peste cap.

ADVERTISEMENT

Accident grav și în Blaj. Tânăr de 23 de ani, accidentat când schimba o roată

Tot sâmbătă după-amiază, un tânăr de 23 de ani a fost prins sub o mașină de lapte, pe raza Municipiului Blaj, în timp ce încerca să schimbe o roată, în jurul orei 15:00.

Potrivit ISU Alba, tânărul a fost extras de sub caroserie, folosindu-se unelte specifice pentru descarcerare, iar echipajele medicale au aplicat protocolul de resuscitare. Acesta s-a aflat pentru o perioadă în stop cardiorespirator.

După ce a fost stabilizat, tânărul, care este din Blaj, a fost transportat la spital. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, anunță Ziarul Unirea.

ADVERTISEMENT
Tags: