News

Un bărbat s-a aruncat într-un canal din Veneția de pe o clădire cu trei etaje. Primarul vrea să-l aresteze pe „idiot”. Video

Autoritățile din Veneția îl caută pe un bărbat care s-a aruncat într-un canal de pe acoperișul unei clădiri de trei etaje.
26.03.2023 | 15:30
Un barbat sa aruncat intrun canal din Venetia de pe o cladire cu trei etaje Primarul vrea sal aresteze pe idiot Video
Momentul săriturii în apă de pe clădirea cu trei etaje/ Foto: Facebook - Luigi Brugnaro
ADVERTISEMENT

Primarul din Veneția, Luigi Brugnaro, a postat pe Twitter un clip care circulă intens pe rețele sociale din Italia în care se vede cum un bărbat sare în apa dintr-unul din canalele din oraș de pe acoperișul unei clădiri cu trei etaje, informează CNN.

Un primar furios: „Este un clip cretin”

Brugnaro l-a etichetat drept „idiot” pe temerar, afirmând că bărbatul a trebuit să primească „un certificat de prostie și multe șuturi”, pentru isprava sa care l-a făcut celebru pe rețelele de socializare. De asemenea, autoritățile îl caută și pe complicele acestuia, care a realizat clipul.

ADVERTISEMENT

Imaginile arată un bărbat îmbrăcat doar în pantaloni scurți care sare de la mare înălțime și lovește suprafața apei cu burta. Primarul susține că atât cel care a sărit, cât și cel care l-a filmat, vor trebui arestați și a cerut localnicilor care au informații despre incident să le transmită autorităților locale pentru a-i identifica pe cei doi.

Încercăm să-l identificăm și să-l denunțăm poliției atât pe el, cât și pe amicul care a făcut clipul cretin”, a spus Brugnaro. Edilul a trimis poliția să ancheteze modul în care bărbatul a reușit să intre într-o clădire rezidențială și de acolo să ajungă pe acoperiul acesteia.

ADVERTISEMENT

Metehnele turiștilor veniți în Italia

Furia primarului este legată de faptul că săritura nu doar că a pus în pericol viața bărbatului, ci a periclitat și siguranța circulației pe canalele din oraș. „Și-a riscat viața cu săritura aceea, dar este totodată și un delicvent. Ei nu înțeleg pericolul pe care îl creează în orașul ăsta. Ce s-ar fi întâmplat dacă o barcă trecea pe dedesubt?”, a spus Brugnaro.

Deși deocamdată nu a fost stabilită identitatea săritorului, Luigi Brugnaro crede că ar fi vorba de un turist. nu de un localnic. „Fac lucrurile astea stupide pentru like-urile de pe rețelele sociale. Vom folosi acest lucru ca să-i punem sub acuzare”, a conchis primarul din Veneția.

ADVERTISEMENT

Incidentul face parte dintr-o serie mai lungă a turiștilor străini care-și dau în petec atunci când vizitează Italia. Anul trecut, nu mai puțin de 40 de turiști au fost arestați pentru că au înotat, uneori goi, pe canalele din Veneția, iar unul dintre ei chiar a făcut surfing pe Grand Canal. Un american a fost amendat cu 25.000 de dolari după ce a coborât cu scooter-ul pe Treptele Spaniole din Roma. Tot acolo, un turist saudit a coborât treptele într-un Maserati închiriat.

La Florența, un turist a intrat cu mașina pe Ponte Vecchio, iar un altul s-a plimbat cu mopedul printre ruinele de la Pompeii. Alte „plăgi” aduse de hoardele de turiști sunt mâzgăliturile de diverse monumente istorice, furtul de pietre de la Colosseum-ul din Roma sau de mici bucăți de mozaic din monumentele antice.

ADVERTISEMENT