News

Un bebeluș de cinci luni a învins COVID-19 după ce a stat în comă 32 de zile 

28.05.2020 | 19:17
Un bebelus de cinci luni a invins COVID19 dupa ce a stat in coma 32 de zile
ADVERTISEMENT

Un bebeluș de doar cinci luni din Brazilia a învins COVID-19 după ce a stat în comă peste o lună de zile. Bătălia micuțului cu această cumplită boală a fost celebrată în țara din America de Sud, el fiind văzut acum ca un simbol al luptei cu coronavirus.

Un bebeluș de cinci luni a învins COVID-19 după ce a stat în comă 32 de zile

Băiețelul Dom, în vârstă de cinci luni, s-a luptat cu boala aproape două luni de zile. A ajuns în spital încă din luna martie și puțini îi dădeau șanse de supraviețuire.

ADVERTISEMENT

Situația sa a fost una extrem de complicată. La puțin timp după internarea cu coronavirus a intrat în comă.

Din cele 54 de zile de spitalizare într-o unitate medicală din Rio de Janeiro, în 32 de zile a fost în comă indusă, cu ventilație mecanică. Avea atât complicații respiratorii, cât și cardiace.

ADVERTISEMENT

”Starea lui era foarte gravă, iar viața sa a fost în pericol”, au spus medicii în presa braziliană, citată de cotidianul portughez Noticias.

Din informațiile oferite de presa din această țară, bebelușul s-ar fi infectat în perioada de început a epidemiei de COVID-19, după o vizită a unor rude. Părinții săi au fost testați și ei, dar rezultatele au fost negative.

ADVERTISEMENT

Petrecere pentru micuț la împlinirea a șase luni

Dom a petrecut în spital împlinirea a patru și cinci luni din scurta sa existență, fapt pentru care părinții îi pregătesc o petrecere pe 14 iunie, atunci când va face șase luni.

Va fi o întrunire specială, online, în condițiile în care Brazilia traversează o criză accentuată din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

În acest moment, Brazilia este a doua țară din lume ca număr de infectări, cu peste 414.000 de bolnavi raportați de autoritățile statului.

De asemenea, în statul din America de Sud s-au înregistrat peste 25 de mii de morți de la startul epidemiei. În ultimele cinci zile, Brazilia a raportat de fiecare dată peste 1.000 de decese.

ADVERTISEMENT