News

Un blogger care a dezvăluit pierderile colosale ale armatei ruse, înregistrate la Avdiivka, s-a sinucis. „Am fost forțat”

Un blogger care a vorbit despre pierderile militare ale Rusiei s-a împușcat. Ce a spus Andrei Morozov în ultima sa postare
21.02.2024 | 17:43
Un blogger care a dezvaluit pierderile colosale ale armatei ruse inregistrate la Avdiivka sa sinucis Am fost fortat
Un blogger care a dezvăluit pierderile militare ale Rusiei s-a sinucis. colaj Fanatik/ Foto Facebook/ Hepta
ADVERTISEMENT

Un blogger care a dezvăluit pierderile colosale ale armatei ruse, suferite în lupta pentru cucerirea orașului Avdiivka, s-a sinucis. Este vorba despre bloggerul rus și militar, Andrei Morozov, care făcea parte din armata lui Putin.

Un blogger care a vorbit despre pierderile militare ale Rusiei s-a sinucis

În urmă cu câteva zile, acesta a postat pe blogul său o informație potrivit căreia Rusia ar fi înregistrat pierderi colosale în bătăliile pentru Avdiivka. În total, armata rusă ar fi pierdut 16.000 de soldați, unii dintre ei fiind morți, alții grav răniți.

ADVERTISEMENT

Ar fi fost pierdute și 300 de vehicule blindate, totul în perioada octombrie 2023 – februarie 2024. Andrei Morozov s-a plâns și de conducerea armatei, care ar fi trimis în atacurile frontale unități nepregătite.

El ar fi denunțat și fapte de corupție și ascunderea pierderilor. De asemenea, a dezvăluit că unitățile militare „cu probleme” nu primesc suficiente muniții, arme sau sprijin aerian. Ulterior, mesajul a fost șters de pe blogul său, conform iStories.

ADVERTISEMENT

În ultima sa postare, pe canalul său de Telegram, Morozov a lăsat un mesaj de adio. El a spus că superiorii săi i-au cerut să șteargă postarea despre pierderile militare ale Moscovei, făcându-se presiuni asupra lui.

Morozov a criticat „prostituatele politice rusești”

Totodată, a folosit termeni duri la adresa propagandiștilor Kremlinului, numindu-i „prostituate politice”. Morozov a anunțat că se va împușca din cauza presiunilor la care a fost supus și a cerut să fie înmormântat în autoproclamata „Republică Populară Lugansk”.

ADVERTISEMENT

„Astăzi, tovarășe colonel, din ordinul dumneavoastră, am fost forțat să șterg postarea de pe canalul Telegram. Iar dumneavoastră ați fost forțat să dați acest ordin de superiori.

Iar superiorii au fost la rândul lor forțați să facă asta de prostituatele politice ale lui Vladimir Soloviov, care fac pe ei de frică dacă vine vorba să vină să apese trăgaciul. Ei bine, o să o fac eu. O să mă împușc dacă nimeni nu îndrăznește să o facă”, se arată în ultimul mesaj al bloggerului rus.

ADVERTISEMENT

Orașul Avdiivka a fost cucerit de forțele ruse, după patru luni de luptă. Acesta este cel mai mare succes militar al Moscovei de la capturarea oraşului Bahmut, în mai 2023. Pe 17 februarie 2024, Ucraina anunța că își retrage armata din zona respectivă.

 

 

 

ADVERTISEMENT