News

Un bucureștean dezbrăcat a fost împușcat de polițiști. I-a amenințat pe vecini și i-a agresat pe oamenii legii. Individul a murit – UPDATE

22.04.2020 | 17:07
Un bucurestean dezbracat a fost impuscat de politisti Ia amenintat pe vecini si ia agresat pe oamenii legii Individul a murit  UPDATE
ADVERTISEMENT

Un bucureștean dezbrăcat și violent a fost împușcat în picior de polițiști pe holul unui imobil din Sectorul 1.

UPDATE, ora 17.10: Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au audiat mai multe persoane, în urma incidentului soldat cu moartea unui om, acesta fiind împușcat de polițiști. Vor fi analizate şi imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă şi s-a dispus efectuarea autopsiei.

ADVERTISEMENT

”A fost dispusă efectuarea autopsiei medico-legale, activitate care va avea loc la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti. Au fost audiate mai multe persoane, inclusiv membrii echipajelor de intervenţie, în legătură cu evenimentul menţionat. Au fost ridicate imagini surprinse de camerele de supraveghere din zonă, imagini care vor fi valorificate în cadrul cercetărilor”, au mai transmis procurorii., a anunţat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

UPDATE, ora 12.05: Reprezentanții Poliției au oferit primele informații despre acest caz.

Liviu Vasilescu, inspector General al Poliției: „Fiecare situație este analizata punctual și se stabileste cea mai buna metodă de intervenție. Îi asigur pe polițisti că au spijinul nostru”

ADVERTISEMENT

Bogdan Berechet, director general Poliția Capitalei: „La acest moment vorbim despre un dosar instrumentat de parchetul de pe lângă București. În jurul orei 4 dimineața, prin apel 112, o persoană a sesizat un bărbat sumar imbracat ca ameninta pe holuri.

Dupa cateva minute a fost depistat de politisti. La vederea acestora, bărbatul a devenit violent, a lovit, după care a fugit. A fost găsit un etaj mai sus, dar a incercat sa loveasca din nou. După somație, polițistii au tras înspre acesta.

ADVERTISEMENT

Ulterior a fost inregistrat decesul iar cadavrul ridicat si transportat la medicina legala. Doi dintre polițiști au primit ingrijiri medicale. Cercetarile sunt efectuate de parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti”

Bogdan Despescu, chestor șef Poliția Română: „Activitățile noastre nu au drept scop violența, dar când un cetățean este atacat sau îi este pusă viața în pericol acționăm ferm. Doi polițiști au fost atacați cu obiecte ascuțite de natură să le pună viața în pericol. Intervenția a fost solicitata prin apel la 1123 de cetateni amenintati”

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 8.38: Agresorul din Bucureşti şi-a pierdut viaţa la spital, transmite B1 TV. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capital a declarat la postul de televiziune că bărbatul i-a agresat pe poliţişti şi nu a cedat somaţiilor poliţiştilor, aceştia fiind nevoiţi să tragă în el pentru că avea un comportament foarte agresiv.

Un agent a fost lovit de bărbat, însă acesta se află în stare bună. Incidentul a avut loc în cartierul Pajura.

Un bucureștean dezbrăcat a fost împușcat de polițiști

Conform Mediafax, bucureșteanul a fost împușcat de poliție după ce a ieșit dezbrăcat pe holul unui bloc și i-a amenințat pe vecini cu mai multe obiecte ascuțite.

O persoană din respectivul imobil din Sectorul 1 a sunat miercuri dimineață, în jurul orei 04:00, la numărul unic 112 și a reclamat că un bărbat dezbrăcat amenință locatarii.

Polițiștii din cadrul Secției 5 l-au localizat pe bărbatul care a făccea scandal. Acesta era îmbrăcat doar în lenjerie intimă și avea asupra sa mai multe obiecte ascuțite.

Bărbatul a fost transportat cu ambulanța la spital

La vederea polițiștilor, bărbatul a devenit violent și chiar a lovit un agent reușind apoi să fugă la un etaj superior. Și acolo a încercat să lovească un alt polițist și i-a amenințat pe aceștia.

”Din aceste cauze, după somație, unul din polițiști a executat foc cu armamentul din dotare, rănindu-l pe individul recalcitrant”, au transmis reprezentanții Poliției Capitalei.

Un echipaj de prim ajutor a fost solictat la fața locului, iar acesta l-a preluat pe bărbat, acesta fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei, pentru stabilirea condițiilor în care s-a produs incidentul.

Traian Berbeceanu, actualmente şeful de Cabinet al ministrului de Interne, a reacționat extrem de dur după numeroasele incidente petrecute în ultimele zile și îi avertizează pe cei care nu au respectat legea că autoritățile vor recurge la forță pentru asigurarea liniștii și a ordinii publice.

ADVERTISEMENT