Sport

Un club din Bundesliga vrea ca UEFA să excludă echipele din Belarus din cupele europene. CFR Cluj ar fi avantajată enorm!

CFR Cluj ar putea avea parte de o surpriză plăcută după ce un club din Bundesliga a cerut conducătorilor UEFA să excludă echipele din Belarus din cupele europene.
21.07.2022 | 17:23
Un club din Bundesliga vrea ca UEFA sa excluda echipele din Belarus din cupele europene CFR Cluj ar fi avantajata enorm
CFR Cluj ar putea avea parte de o surpriză plăcută după ce un club din Bundesliga a cerut conducătorilor UEFA să excludă echipele din Belarus din cupele europene. Sursă foto: Twitter FC Shakhtyor Soligorsk
ADVERTISEMENT

În cazul în care va trece de Inter Club d’Escaldes din Andorra, ardelenii ar urma să joace în turul 3 preliminar din Conference League împotriva campioanei Belarusului, Șahtior Soligorsk.

Echipele din Belarus ar putea fi excluse de UEFA din cupele europene la cererea unul club din Bundesliga

Cererea care a ajuns pe masa de lucru a celor de la UEFA a fost trimisă de FC Koln, formație care a terminat sezonul precedent pe locul 7 în Bundesliga, și va intra în play-off-ul din Conference League.

ADVERTISEMENT

”FC Koln susţine liberalismul, diversitatea şi coexistarea paşnică. Deci, condamnăm cu putere apropierea dintre guvernul Belarusului de cel al Rusiei şi atitudinea acestei ţări asociată cu războiul din Ucraina.

Susţinerea masivă de către Belarus a invaziei ruse în Ucraina nu este doar împotriva valorilor şi normelor pe care le susţine FC Koln, ci este împotriva celor ale întregului sport.

ADVERTISEMENT

Din acest motiv, vă cerem să urmaţi recomandarea Comitetul Internaţional Olimpic şi să nu excludeţi doar echipele din Rusia, ci şi pe cele din Belarus din toate competiţiile, cu efect imediat”, se arată în scrisoare trimisă de FC Koln la UEFA și publicată pe site-ul oficial al clubului.

Ajunge CFR Cluj în play-off-ul Conference League fără să joace?

Forul continental a decis înainte de începerea sezonului ca echipele din Rusia să fie excluse din toate competițiile, în timp ce cele din Belarus au fost păstrate, dar obligate să joace meciurile de acasă în alte țări.

ADVERTISEMENT

Deși este greu de crezut că UEFA va ține cont de cererea celor de la FC Koln, mai ales că meciurile din primele faze eliminatorii s-au și desfășurat, o decizie favorabilă la doleanța nemților ar fi în favoarea campioanei României, CFR Cluj, care ar ajunge astfel direct în play-olff.

Echipa lui Dan Petrescu va întâlni Șahtior Soligorsk în turul 3 preliminar al Conference League. Prima manșă este programată să se joace la 4 august, cu campioana Belarusului gazdă, iar returul va avea loc la Cluj-Napoca, în 11 august.

ADVERTISEMENT

Șahtior Soligorsk a câștigat titlul în Belarus în sezonul precedent, însă, la fel ca și CFR Cluj, nu a reușit să treacă de primul tur preliminar din Champions League. Bielorușii au fost eliminați de Maribor, după 0-0 în Slovenia și 0-2 la returul jucat la Adapazari, un oraș din nord-vestul Turciei care este capitala provinciei Sakarya.

ADVERTISEMENT