Sport

Un club din Liga 2 Casa Pariurilor a fost interzis la transferuri după o gafă făcută la echipa de fete de un fost selecționer

Un club din eșalonul secund al fotbalului românesc a primit interdicție la transferuri din cauza gafei făcute de un fost selecționer.
01.12.2022 | 14:07
Un club din Liga 2 Casa Pariurilor a fost interzis la transferuri dupa o gafa facuta la echipa de fete de un fost selectioner
Politehnica Timișoara a fost sancționată de Comisia de Disciplină a FRF. Sursă foto: sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

Politehnica Timișoara nu se confruntă cu probleme doar din punct de vedere al rezultatelor. „Lanterna roșie” din Liga 2 Casa Pariurilor a primit o interdicție la transferuri pentru perioada următoare de mercato din cauza unei gafe făcute de Mirel Albon, fostul selecționer al naționalei feminine de fotbal a României.

Politehnica Timișoara a primit interdicție la transferuri după o gafă a lui Mirel Albon

Totul a plecat de la echipa de fotbal feminin a celor de la Politehnica Timișoara. În urmă cu două sezoane, „alb-violeții” au adus jucătoarele de fotbal de la Becicherecu-Mic în cadrul clubului pentru a se conforma cerințelor FRF.

ADVERTISEMENT

Antrenor al Politehnicii Timișoara la echipa de fotbal feminin, Mirel Albon a adus mai multe tinere în lot în ultima vreme, iar ultima oară formația din Timișoara le-a prezentat pe Aida și Ariana Bucșa de la ACS Kids Tâmpa 2015 Brașov.

”Născute în 2009, Ariana și Aida se află printre junioarele de perspectivă ale acestei generații și au ales să se mute de la Brașov la Timișoara pentru a-și urma visul în alb-violet”, era anunțul echipei de fete a „alb-violeților”.

ADVERTISEMENT

Politehnica Timișoara, sancționată de Comisia Tehnică de Disciplină a FRF

Totuși, clubul din Liga 2 Casa Pariurilor ar putea să rămână pe bară în perioada de mercato din iarnă din cauza faptuluă că Mirel Albon le-a luat pe cele două tinere fotbaliste la un turneu amical în Franța fără un acord în scris al echipei ACS Kids Tâmpa 2015 Brașov.

„Admite cererea ACS Kids Tâmpa 2015 Brașov. În temeiul art. 83.14 din RD al FRF, sancționează clubul SSU Politehnica Timișoara SA cu măsură interzicerii dreptului de a efectua transferuri de jucători pentru o perioadă de transfer și penalitate sportivă de 85 lei”, se arată în decizia Comisiei de Disciplină a FRF.

ADVERTISEMENT

Decizia oficialilor FRF a venit ca măsură luată după ce „alb-violeții” au încălcat un articol din Regulamentul Disciplinar. „Acceptarea la stagiile de pregătire sau la antrenamente ori folosirea în jocurile amicale a unui jucător legitimat la alt club, fără acordul scris al conducerii clubului unde jucătorul este legitimat, se sancţionează cu interzicerea dreptului de a efectua transferuri de jucători pentru o perioadă de transfer”.

Președintele Kids Tâmpa a explicat cum Politehnica Timișoara a încălcat regulamentul

Nicu Văduva, președintele clubului brașovean de la care s-au transferat cele două tinere jucătoare, a explicat felul în care Politehnica Timișoara a încălcat regulamentul. „În mai, domnul Mirel Albon m-a sunat că vrea să le ia pe fete la un turneu amical în Franța. Mama lor mi-a zis că nu vor să se transfere la Poli, că nu pleacă din Brașov.

ADVERTISEMENT

Le-am zis că le las dacă vor să se transfere, dar, dacă nu, nu pot să le las, că, așa, mi-ar veni fiecare copil că vrea să joace cu alte echipe la turnee. Le dădeam acordul de transfer dacă doreau! Ele s-au dus însă la comisie în iulie și au devenit libere. L-am sunat pe Mirel Albon când era cu ele în drum spre Franța.

Nu mi-a răspuns. Noi nu cerem bani, cerem respect! Fetele au fost în discuți cu Sepsi, cu un club din București, și tot la Poli au ajuns, dar erau să le piardă. Avem angajat avocat pentru acest litigiu. Domnul Albon a vrut să ne dea bani, i-am zis că nu e vorba de bani”, a declarat Nicu Văduva, potrivit Liga 2.

ADVERTISEMENT
Tags: