Sport

Un club din Liga Florilor intră în insolvenţă! Situaţia e disperată, echipa de handbal ar putea fi desfiinţată la finalul sezonului

Dacia Mioveni intră în insolvenţă. Clubul se confruntă cu probleme financiare grave, iar situaţia de la handbal este critică. În vară sunt şanse importante ca echipa să dispară.
21.03.2024 | 19:20
Un club din Liga Florilor intra in insolventa Situatia e disperata echipa de handbal ar putea fi desfiintata la finalul sezonului
Un club din Liga Florilor intră în insolvenţă! Situaţia e disperată, echipa de handbal ar putea fi desfiinţată la finalul sezonului. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Liga Florilor este unul dintre cele mai bogate campionate din lume. Bugetele cluburilor au ajuns şi la patru milioane de euro, dar situaţia poate deveni brusc instabilă din punct de vedere financiar.

Dacia Mioveni intră în insolvenţă! Situaţia e disperată, echipa de handbal ar putea fi desfiinţată la finalul sezonului

Aşa se întâmplă cu Dacia Mioveni. Clubul care a promovat în 2020 în Liga Florilor va intra în insolvenţă. Tribunalul Piteşti a acceptat cererea clubului de a intra în insolvenţă, care se poate dovedi doar primul pas spre dezastru.

ADVERTISEMENT

Sunt şanse mari ca echipa de handbal să dispară definitiv în această vară. Clubul este pe penultimul loc în Liga Florilor şi, în acest moment, este condamnat la retrogradare, mai multe jucătoare depunându-şi memorii pentru a rămâne libere de contract.

Decizia Tribunalului cu privire la intrarea în insolvenţă. Sursa: captură portal
Decizia Tribunalului cu privire la intrarea în insolvenţă. Sursa: captură portal

Au schimbat antrenoarea după primele două etape! Victorina Bora a câştigat în instanţă şi clubul e bun de plată

Victorina Bora a fost schimbată după doar primele 2 etape, deşi oficialii echipei i-au promis un proiect de durată în care să construiască o echipă competitivă. FANATIK a scris despre acest caz, iar antrenoarea a avut câştig de cauză la Comisia de Apel, clubul fiind bun de plată.

ADVERTISEMENT

Deşi s-a prezentat la muncă până în luna ianuarie, Victorina Bora a văzut ultimii bani de la club în septembrie. Dar, conform deciziei instanţelor, Dacia Mioveni este obligat să o plătească până la finalul contractului, în 2026, iar antrenoarea are de încasat aproximativ 150.000 de euro.

Interdicţie la transferuri şi depunctare!

Problemele de management au dus clubul pe marginea prăpastiei. Comisia de Disciplină a FRH a luat act de hotărârea Comisiei de Apel şi a impus o interdicţie de transferuri pe doi ani clubului.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Dacia Mioveni va fi depunctată cu câte un punct la fiecare 10 zile până când hotărârea Comisiei de Apel va fi executată. Iar asta este sinonim cu retrogradarea din prima ligă.

Handbalul este cea mai importantă secţie a clubului Dacia Mioveni, care mai are volei, înot, oină, șah și karate. Dar, problemele financiare riscă să paralizeze activitatea tuturor secţiilor.

ADVERTISEMENT
Decizia Comisiei de Disciplină a FRH. Sursa: captură FRH.ro
Decizia Comisiei de Disciplină a FRH. Sursa: captură FRH.ro

Problemele s-au acutizat după arestarea primarului!

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, a fost un mare susţinător al echipei de handbal. Problemele de la club s-au agravat în momentul în care edilul a avut probleme cu legea. Georgescu este în arest la domiciliu, fiind trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupţie.

În anul 2021, în Mioveni a fost inaugurată una dintre cele mai moderne săli de sport. A costat 5 milioane de euro şi are 2500 de locuri. Doar trei ani mai târziu, clubul este ameninţat cu dispariţia, dar, din informaţiile FANATIK, un rol hotărâtor în soarta Daciei Mioveni îl vor avea alegerile locale. clubul fiind susţinut de Consiliul Local.

Sala Sporturilor din Mioveni, inaugurată în 2021
Sala Sporturilor din Mioveni, inaugurată în 2021
  • 5.000.000 de euro a costat noua sală din Mioveni
  • 150.000 de euro are de încasat Victorina Bora din salarii, până la finalul contractului
ADVERTISEMENT