Sport

Un club din SuperLiga dă lovitura! Va primi o parte din suma de transfer a lui Radu Drăgușin

După mutarea lui Radu Drăgușin la Tottenham, un club din SuperLiga va primi o parte din suma de transfer de la Genoa. Urmează ca detaliile plății să fie stabilite.
11.01.2024 | 18:10
Un club din SuperLiga da lovitura Va primi o parte din suma de transfer a lui Radu Dragusin
După mutarea lui Radu Drăgușin la Tottenham, un club din SuperLiga va primi o parte din suma de transfer de la Genoa. Urmează ca detaliile plății să fie stabilite. Sursa Foto: X (Twitter)
ADVERTISEMENT

După ce se va oficializa mutarea lui Radu Drăgușin la Tottenham, fostul jucător al lui Juventus va deveni cel mai scump transfer din istoria fotbalului românesc. În urma acestui lucru, un club din SuperLiga va primi o parte din suma fabuloasă plătită de englezi către Genoa.

Un club din SuperLiga va primi o parte din suma de transfer a lui Radu Drăgușin

Radu Drăgușin se află în casa celor de la Tottenham pentru a efectua vizita medicală. Românul este cu un pas mai aproape de una dintre cele mai importante mutări ale carierei sale, dar și ale fotbalului românesc. Londonezii vor efectua o plată de 25 de milioane de euro către Genoa, plus alte 5 milioane de euro sub formă de bonusuri de performanță.

ADVERTISEMENT

Rapid este acel club din SuperLiga care va primi o parte din suma de transfer pe care formația din Premier League o va achita către clubul italian. Giuleștenii se vor bucura de 1% din banii pe care Genoa îi va primi de la Tottenham, adică 250.000 de euro. Suma reprezintă o contribuție de solidaritate.

În funcție de cum vor achita londonezii banii către formația din Serie A, în tranșe sau toți odată, giuleștenii vor avea parte de aceeași metodă de a primi banii în urma transferului lui Radu Drăgușin la Tottenham.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care Rapid va primii 250.000 de euro din afacerea cu Radu Drăgușin

Radu Drăgușin a fost jucătorul celor de la Regal Sport timp de 5 ani, din 2013 până în 2018. Ulterior, fundașul central a semnat cu Juventus. Andrei Nicolescu, Ovidiu Burcă și Victor Angelescu au fost cei care au înființat noua societate a Rapidului. Cei trei au cumpărat atunci de la omul de afaceri Claudiu Florică Regal Sport și au transformat entitatea în Centrul de Performanță Rapid.

O dată cu achiziționarea acestei entități, Rapidul a preluat activele și pasivele vechiului club, fiind și motivul pentru care giuleștenii vor primi cei 250.000 de euro. Acel 1% are legătură cu perioada în care Drăgușin a “crescut” la clubul din România.

ADVERTISEMENT

Daniel Pancu, reacție surprinzătoare după ce Drăgușin a ales Tottenham

Selecționerul naționalei U21 se află în Antalya pentru a fi mai aproape de tinerii “tricolori” în perioada cantonamentelor și pentru a-i vedea și în meciurile amicale. În Turcia, tehnicianul a oferit un interviu în care a discutat despre mutarea lui Radu Drăgușin la Tottenham. Daniel Pancu a avut o reacție surprinzătoare când a aflat de alegerea fundașului și susține că ar fi mers pe varianta Bayern Munchen.

“E fantastic pentru fotbalul românesc! E fantastic că tinerii din ziua de azi vor avea un exemplu. ‘Uite, bă, se poate, ia să vedem ce a făcut băiatul ăsta!’. Ce a făcut? A muncit pe brânci, a fost serios, și-a dorit foarte mult, strong (n.r. puternic), a intrat în sala de forță… 

ADVERTISEMENT

Va fi un exemplu pentru ei, că de mult timp n-au mai avut un exemplu. Ducem lipsă! El e de la 16 în Italia. Dacă știi ce să iei de acolo… Ăia sunt profesioniști 100%. E extraordinar să pleci și să intri în mediul ăla la 16 ani. Dacă ai puțină minte, iar el cred că are multă minte, înveți niște lucruri fantastice.

Chiar nu știu cum a gândit-o, întrebați-l pe el. Mi-e greu să mă pun în pielea lui și să spun ce a contat. Dacă mă întrebi pe mine, mi se pare 100% mai greu campionatul Angliei decât cel al Germaniei. Iar Bayern e un ‘monstru’ al Europei, un ‘balaur’. Întrebați-l, chiar sunt curios ce o să vă răspundă!”, a declarat Daniel Pancu, pentru GSP.ro.

ADVERTISEMENT