Fotbal international

Un club uriaș din Europa îl refuză pe Erling Haaland: ”Îl avem pe cel mai bun fotbalist din lume”

31.03.2021 | 15:46
Un club urias din Europa il refuza pe Erling Haaland Il avem pe cel mai bun fotbalist din lume
ADVERTISEMENT

Atacantul echipei Borussia Dortmund, Erling Haaland, este unul dintre cei mai curtați fotbaliști la acest moment, însă un club uriaș din Europa a anunțat că nu este interesată de aducerea internaționalului norvegian.

Jucătorul în vârstă de 20 de ani este considerat al patrulea jucător ca nivel al cotei de piață, valoarea sa fiind estimată la 110 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

În perioada cât a fost la naționala Norvegiei pentru partidele din preliminariile CM 2022, Haaland a acordat un interviu în țara sa în care a vorbit despre un transfer al său în această vară.

Erling Haaland, refuzat de un club important din Europa

În acest an s-au intensificat discuțiile despre plecarea lui Erling Haaland de la Borussia Dortmund. Nume mari s-au înscris în cursa pentru aducerea norvegialului, pe listă fiind Real Madrid, FC Barcelona, Manchester City, Manchester United și Chelsea Londra, dar există și un club important din Europa care l-a refuzat.

ADVERTISEMENT

Este vorba chiar de campioana Bundesligii, Bayern Munchen, care neagă astfel zvonurile că ar fi interesată să-l aducă pe Haaland pentru a-l înlocui pe superstarul Robert Lewandowski, care a ajuns la 32 de ani.

”Nu știu de unde vin zvonurile. Pot spune doar un singur lucru: avem cel mai bun fotbalist din lume în această poziție. Robert Lewandowski are un contract până în 2023”, a declarat președintele Consiliului de Administrație al bavarezilor, Karl-Heinz Rummenigge, pe Bild, citat de Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Haaland, clauză de reziliere imposibilă

”Robert Lewandowski este pe cale să depășească recordul de referință deținut de Gerd Muller cu 40 de goluri într-un sezon din Bundesliga. Este în vârful carierei sale”, a mai spus Rummenigge.

Atacantul polonez, desemnat cel mai bun jucător în 2020, a marcat 35 de goluri în 25 de partide jucate în acest sezon din Bundesliga, dar el va lipsi o lună de pe teren după ce s-a accidentat într-un meci la echipa națională. Haaland este al doilea marcator din campionatul Germaniei, cu 21 de reușite.

ADVERTISEMENT

Vara se anunță extrem de fierbinte între marile forțe ale Europei care îl doresc pe Erling Haaland. Norvegianul are o clauză de reziliere cu Borussia Dortmund de 105 milioane de euro, însă aceasta poate fi activată doar în cazul în care clubul care îl vrea o va plăti integral într-o singură tranșă. Lucru destul de greu de făcut de orice club, mai ales în plină criză din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT