News

Un copac s-a prăbușit peste o barcă cu turiști în Deltă. Ambarcațiunea s-a scufundat imediat

Un copac s-a prăbușit peste o barcă în care se aflau trei turiști, în Delta Dunării. Cei trei oameni pescuiau, însă s-au trezit aruncați în apă în urma impactului.
13.03.2024 | 16:59
Un copac sa prabusit peste o barca cu turisti in Delta Ambarcatiunea sa scufundat imediat
Un copac s-a prăbușit peste o barcă cu turiști în Deltă. Ambarcațiunea s-a scufundat imediat
ADVERTISEMENT

Accidentul s-a produs pe Canalul ”Îngusta” de la marginea localității Crișan, iar cei trei turiști au fost răniți ușor. Salvatorii au constatat cu un copac de pe mal s-a prăbușit peste barcă, în condițiile în care aceasta se afla aproape de mal. Cei trei oameni au ajuns apă în urma impactului, după care au asistat neputincioși cum barca s-a scufundat.

Un copac s-a prăbușit peste o barcă cu turiști în Deltă

Conform Agerpres, oamenii au reușit să iasă singuri din apă și au cerut ajutorul localnicilor. La fața locului a ajuns o ambulanță SMURD, iar niciuna dintre victime nu a avut nevoie să fie transportată la spital. ”Ancheta este în derulare iar cercetările sunt efectuate de Postul de poliţie Crişan, zona ieșind din aria de competență a Căpităniei Zonale, nefiind cale navigabilă”, au transmis reprezentanții IPJ, conform Tulcea Noastră.

ADVERTISEMENT

”Trei persoane au fost rănite, miercuri după-amiază, după ce un copac a căzut pe barca în care se aflau la pescuit în Deltă, dar niciuna dintre ele nu a avut nevoie de spitalizare”, a declarat, la rândul său, reprezentantul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ), Radu Sicinschi, pentru sursa citată. Salvatorii au reușit să-i salveze pe cei trei bărbați și să-i transporte la spital, înainte ca barca lor să ajungă pe fundul apei.

“Principala problemă a celor trei turişti în momentul în care a ajuns ambulanţa noastră navală a fost ca barca în care se aflau să nu se scufunde. Cele trei persoane prezentau mici escoriaţii şi nu au necesitat transport la spitalul din Tulcea”, au mai transmis reprezentanții SAJ. Cu această ocazie, autoritățile au atras atenția tuturor turiștilor să nu pescuiască în aceste zone înguste unde există foarte mulți arbori care ar trebui tăiați.

ADVERTISEMENT

O altă problemă e că în Deltă ajung mulți turiști cu bărci care nu ar avea ce să caute în Deltă. “Problema este că în Deltă vin foarte mulţi turişti, iar unii cu bărcile proprii“, a menţionat Radu Sicinschi. Turiștii din Delta Dunării au și alte griji cu excepția copacilor care se pot prăbuși peste ei în timp ce pescuiesc.

Urșii și-au făcut apariția în Delta Dunării în 2024

Asta, pentru că în Delta Dunării au apărut mai nou urșii, animale care în mod normal nu ar avea ce să caute aici. Animalele au fost văzute așadar nu foarte departe de Făurei, în Brăila, mai exact o ursoaică și mai mulți pui. Autoritățile s-au alertat atunci și au emis mesaj de tip RO-ALERT, astfel că oamenii au fost rugați să stea în casă și să dea dovadă de precauție.

ADVERTISEMENT

A fost pentru prima dată în istoria țării când urșii au ajuns în această zonă, la o distanță considerabilă de zona montană. Directorul Asociației Vânătorilor și Pescarilor din Brăila, Florin Țarălungă, a comentat această situație inedită. ”Niciodată în istoria AJVPS Brăila nu a existat o situație în care un urs să intre pe teritoriul județului.

Nici nu există cote de vânătoare la specia urs pentru fondurile de vânătoare din județul Brăila”, a explicat specialistul. Conform ISU Brăila, DSV a anunțat ca toți specialiștii să fie pregătiți pentru astfel de situații care s-ar putea repeta în viitor. Prefectura Brăila a reacționat și a anunțat că au fost dispuse mai multe măsuri concrete pentru a preveni populația de incidente în care să fie implicați urșii.

ADVERTISEMENT

”Cu această ocazie au fost prelucrate cu aceştia prevederile legislaţiei aplicabile în astfel de situaţii, mai exact prevederile OUG nr. 81/2021 – privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Brăila.

ADVERTISEMENT
Tags: