News

Un copil de 14 ani i-a furat mașina tatălui și a pornit la plimbare pe străzile din Craiova. Cum au reacționat polițiștii

Un copil în vârstă de 14 ani i-a furat mașina tatălui și a pornit la plimbare în Craiova, însă polițiștii l-au oprit la un control de rutină, înainte de a produce o tragedie.
01.06.2023 | 13:29
Un copil de 14 ani ia furat masina tatalui si a pornit la plimbare pe strazile din Craiova Cum au reactionat politistii
Un copil de 14 ani i-a furat mașina tatălui. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Polițiștii au fost șocați să afle, în momentul în care au tras mașina pe dreapta, că la volan se afla un copil de 14 ani. Acesta le-a mărturisit oamenilor legii că i-a furat mașina tatălui său pentru că a vrut să se plimbe prin municipiul Craiova. Scurta sa escapadă nu s-a lăsat fără consecințe, pentru că băiatul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fiind totodată acuzat de furt în scop de folosință.

Un copil de 14 ani i-a furat mașina tatălui său

”În noaptea de 1 iunie, la ora 01.35, o patrulă de polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Craiova a oprit pentru control un autoturism ce circula pe strada Potelu, din municipiul Craiova. La volanul autoturismului a fost legitimat un minor în vârstă de 14 ani, din municipiul Craiova. Acesta nu posedă permis de conducere. De asemenea, din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit că acesta ar fi sustras autoturismul tatălui său. Apoi l-a condus pe drumurile publice”, au transmis polițiștii, conform Gazeta de Sud.

ADVERTISEMENT

Cazul seamănă izbitor cu cel din Brăila din urmă cu mai multe săptămâni. Atunci, un copil de 13 ani furase o mașină și a ieșit la plimbare pe străzile orașului, însă a fost observat în scurt timp de polițiști. Anchetatorii au stabilit că tânărul fugise dintr-un centru de plasament și a furat un autoturism, pe care a reușit să-l pornească fără cheie.

Și în acest caz tragedia a fost oprită de un polițist care se afla în timpul liber. ”Un polițist din Brăila, aflat în timpul liber, a observat în noaptea de miercuri spre joi, pe Șoseaua Buzăului din Brăila, un copil la volanul unei mașini”, a menționat IPJ Brăila. Sindicaliștii din Poliție s-au lăudat pe Facebook cu colegul lor Marius, polițistul care l-a prins pe copil la volan.

ADVERTISEMENT

“Deși colegul nostru Marius se afla în timpul liber, flerul său nu a ținut cont de orele de program! Astfel, o seară de plimbare aparent liniștită a colegului nostru prin oraș, s-a transformat într-o misiune. Mai exact, azi-noapte, la ora 22:20, pe Șoseaua Buzăului din municipiu, Marius, polițist în cadrul Poliției Municipiului Brăila – Biroul Ordine Publică, a observat un copil la volanul unui autoturism, motiv pentru care a circulat în spatele acestuia, timp în care și-a anunțat colegii aflați în serviciu pentru a interveni cât mai repede”, au transmis reprezentanții IPJ Brăila.

Paradoxal, copilul părea foarte relaxat când a fost prins și nu a dat importanță faptului că oamenii legii au pornit în urmărirea sa înainte de a-l opri. Băiatul le-a transmis oamenilor legii că nu credea că nu a încălcat nicio lege și doar avea chef de o plimbare de seară prin Brăila. Polițiștii vor să afle acum cum a știut băiatul să pornească autoturismul fără cheie.

ADVERTISEMENT

”În acest timp, copilul și-a continuat deplasarea, fiind identificat de polițiști pe Calea Călărașilor la intersecție cu Bulevardul Dorobanților. Aceștia au stabilit că este vorba de un minor, în vârstă de 13 ani, ce fugise dintr-un centru de plasament. Surpriza colegilor a fost și mai mare atunci când au stabilit faptul că băiatul, dornic de o plimbare, a căutat și a găsit un autoturism cu portierele deschise, iar cu iscusință a reușit să o pornească fără a avea cheie”, au declarat polițiștii.

Doar norocul a făcut ca această situație bizară să nu se transforme într-o tragedie, pentru că polițistul aflat în timpul său liber a reacționat fără să stea pe gânduri. ”Ce a urmat, a fost o plimbare de scurtă durată, care, datorită atenției manifestată de colegul nostru, s-a sfârșit înainte producerea unui eveniment rutier ce se putea transforma într-o tragedie”, au completat reprezentanții IPJ Brăila.

ADVERTISEMENT

Tinerii din România care nu mai au răbdare până se urcă la volan trebuie să știe că până la 16 ani nu există nicio cale legală pentru a le permite să conducă pe drumuri publice. Cu toate acestea, cei care au depășit 16 ani pot obține un permis pentru categoriile AM, A1 sau B1, însă doar în anumite condiții.

ADVERTISEMENT