News

Un copil de un an, ucis accidental de fratele său mai mare: “Nu l-ar fi observat”

Tragedie în județul Gorj: Un copil de doar un an și patru luni a fost lovit accidental de fratele mai mare. Micuțul a decedat.
18.08.2023 | 23:09
Un copil de un an ucis accidental de fratele sau mai mare Nu lar fi observat
Accident tragic în curtea casei: Copil de 1 an și 4 luni lovit mortal de mașina condusă de fratele său. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Tragedie în comuna Slivilești, județul Gorj: Un copil în vârstă de doar un an și patru luni a pierdut viața în urma unui accident cumplit petrecut chiar în curtea casei sale. Incidentul tragic a avut loc pe data de 11 august, când un tânăr în vârstă de 18 ani, fratele mai mare al victimei, manevra mașina familiei în curtea locuinței.

Un copil de un an, ucis de fratele său mai mare

Potrivit informațiilor furnizate de către IPJ Gorj, polițiștii de la Secția 3 Poliție Rurală Motru au fost alertați prin apelul unic de urgență 112 de către un bărbat de 36 de ani, rezident în comuna Slivilești. Acesta a semnalat că victima era inconștientă și a necesitat îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

La sosirea echipajului de intervenție medicală la fața locului, s-a constatat că tânărul de 18 ani manevra mașina familiei în curtea casei în momentul în care nu și-a dat seama că fratele său mai mic, în vârstă de doar un an și patru luni, se afla în apropiere. Din nefericire, mașina l-a lovit accidental pe copilul nevinovat.

“La data 11 august a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Motru au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112, de un bărbat de 36 de ani, din comuna Slivilești, despre faptul că un copil este inconștient.

ADVERTISEMENT

Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că un tânăr de 18 ani, din comuna Slivilești, în timp ce se afla în curtea locuinței de domiciliu, ar fi manevrat autoturismul familiei, moment în care, nu l-ar fi observat pe fratele său de 1 an și 4 luni și l-ar fi lovit accidental.

Echipajul medical ajuns la fața locului a efectuat manevre de resuscitare, însă din păcate a fost declarat decesul copilului.

ADVERTISEMENT

În cauză, polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpa”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Gorj.

Polițiștii cercetează cazul

Medicii au încercat să salveze viața micuțului prin manevre de resuscitare, însă eforturile lor au fost zadarnice, iar copilul a fost declarat decedat.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au demarat o anchetă în acest caz, pentru a clarifica circumstanțele exacte ale tragediei și pentru a stabili eventualele neglijențe sau erori care au dus la acest deznodământ tragic. În prezent, polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal, cu privire la săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

 

 

ADVERTISEMENT