News

Un cunoscut medic neurolog din Botoșani a murit în timp ce stătea la coadă. Femeia aștepta să-și plătească taxele

Un cunoscut medic neurolog din Botoșani a murit în timp ce stătea la coadă. Femeia aștepta să-și plătească taxele, însă i s-a făcut rău dintr-o dată.
26.04.2023 | 13:35
Un cunoscut medic neurolog din Botosani a murit in timp ce statea la coada Femeia astepta sasi plateasca taxele
Un cunoscut medic neurolog din Botoșani a murit. Foto: Botoșani News
ADVERTISEMENT

Un cunoscut medic neurolog din Botoșani a murit în timp ce stătea la coadă. Femeia aștepta să-și plătească taxele, însă i s-a făcut rău dintr-o dată. Medicul neurolog Elena Stână avea 75 de ani și lucra în ambulatoriul Spitalului Județean Botoșani. Oamenii din jur au asistat neputincioși cum femeia s-a prăbușit în fața lor.

Un cunoscut medic neurolog din Botoșani a murit

Disperați, oamenii din jur au sunat la 112, iar la fața locului a ajuns un echipaj cu medic de la Serviciul Județean de Ambulanță. Cadrele medicale au început manevrele de resuscitare la fața locului, pentru că femeia prezenta semnele unui infarct, iar starea sa era foarte gravă chiar și la prima vedere.

ADVERTISEMENT

Deși după câteva minute femeia și-a recăpătat cunoștința și a fost dusă imediat la Spitalul de Urgență, starea medicului s-a agravat din nou, după ce inima i-a cedat definitiv. Medicii au încercat iarăși să efectueze manevre de resuscitare, însă fără niciun rezultat concret.

Conform Botoșani News, medicul Elena Stână activa în cadrul Ambulatoriului, în baza unui contract de prestări servicii. Asta, după ce a servit populația timp de zeci de ani în secția de neurologie a Spitalului Județean. Cu toate acestea, medicul a dorit să-și ajute semenii și colegii chiar și după pensionare.

ADVERTISEMENT

Colegii femeii spun despre ea că era ”un medic profesionist, care știa să comunice, un OM în adevăratul sens al cuvântului”. ”Un medic deosebit, care deși a ieșit la pensie a suplinit colegii la Cabinetul de neurologie din Ambulatoriul Integrat al spitalului, prin aceasta ajutând atât colegii, cât și pe pacienți”, ne-a mărturisit Stelian Aivăncesei, reprezentant al lumii medicale din Botoșani.

Femeia își pierduse soțul, chirurgul Florin Stână, în luna decembrie, după ce acesta a fost găsit mort în apartament. Florin Stână salvase mii de vieți timp de zeci de ani, cât a lucrat în cadrul secției de Chirurgie generală la Spitalul Județean Botoșani. Medicul a murit în propriul apartament, fiind găsit acolo de către soția sa, Elena, cea care îi va urma pe cealaltă lume.

ADVERTISEMENT

”L-am cunoscut, am lucrat cu dumnealui. A fost foarte neplăcută vestea. A fost un om cu suflet mare, un om modest, ca și comportament, un bărbat foarte cult, foarte erudit, iubitor de muzică și un bun coleg”, declara medicul chirurg Iulian Preda, pentru sursa citată. Ioan Asaftei, purtător de cuvânt al SJ Botoșani, a avut doar cuvinte de laudă la adresa bărbatului.

”Cuvintele sunt sărace și puține ca să poată exprima o viață de om și de activitate a unui medic. L-am cunoscut personal pe domnul doctor. A fost un medic deosebit, discret, modest, cu un caracter frumos, iubitor de muzică, un coleg de excepție, un om cu suflet mare. O viață frumoasă trăită în doi alături de doamna doctor. Iubea excursiile, era vesel, optimist, deschis, însetat după nou, foarte, foarte generos. Suntem alături de familia îndurerată”, a declarat Preda.

ADVERTISEMENT

Nu este prima dramă recentă prin care trece lumea medicală din Botoșani, după ce Stela Enache, și soțul său, un alt cunoscut medic din oraș, a murit la vârsta de 77 de ani. Femeia a murit într-un spital din Brașov, unde se mutase recent, conform Botoșani News. Stela Enache era căsătorită cu medicul cardiolog Cornel Enache, fost medic la Spitalul de Recuperare Sfântul Gheorghe. De asemenea, Stela Enache a fost șefa Comisiei de expertiză a persoanelor cu handicap din Botoșani, însă s-a pensionat în 2014. La fel ca și în cazul Elenei Stână, Stela Enache a murit în urma unor complicații cardiace.

ADVERTISEMENT