News

Un cuplu din Maramureş a străbătut toată țara, deși cei doi știau că sunt infectați cu Covid-19. Un accident i-a dat de gol

01.07.2020 | 15:41
Un cuplu din Maramures a strabatut toata tara desi cei doi stiau ca sunt infectati cu Covid19 Un accident ia dat de gol
ADVERTISEMENT

Inconștiență uriașă a unui cuplu din județul Maramureș. Doi soți au străbătut toată România, deși știau că sunt infectați cu Covid-19.

Confirmați pozitiv la Constanța, cei doi cetățeni din nordul țării au avut curajul să se urce la volan și să se deplaseze către zona de domiciliu.

ADVERTISEMENT

Din fericire, înainte să ajungă acasă și să infecteze și alte persoane, cei doi au fost prinși de poliție…cu ajutorul unui accident.

Doi soți din Maramureș, infectați cu Covid-19, au străbătut toată țara. Un accident i-a dat de gol

Situație greu de explicat în plină pandemie de coronavirus în România. Un cuplu de maramureșeni testați pozitiv pentru Covid-19 la Constanța, acum 5 zile, a fost descoperit după ce a bătut toată țara, de la sud către nord, în urma unui accident rutier.

ADVERTISEMENT

Cei doi soți din Sighetu Marmației au vândut legume și fructe în ultimele zile în cea mai mare piață din Constanța. Pentru că acuzau simptome, pe 25 iunie au decis să se testeze și au fost examinați pentru Covid-19 la o clinică privată din Constanța.

Întrucât rezultatul a ieșit pozitiv, li s-a spus, surprinzător și total neconform cu situația epidemiologică, sa plece acasă, în izolare la domiciliu. Luni, 29 iunie, ei au decis să plece spre casă, în Maramureș. Când mai aveau circa 40 de kilometri până la destinație, bărbatul a pierdut controlul volanului și a derapat cu mașina.

ADVERTISEMENT

În comuna Leordina, pe DN18, duba lor a rupt un gard al unei case părăsite. Când au ajuns și polițiștii, chemați la locul accidentului, cei doi soți le-au spus motivul pentru care refuză să iasă din mașină și au așteptat să vină izoleta, care i-a transportat la spital.

Ce spun autoritățile despre acest caz

În acest moment, DSP Constanța efectuează o anchetă epidemiologică pentru a afla unde au locuit cei doi maramureșeni și de unde s-ar fi putut infecta.

ADVERTISEMENT

”Pe data de 25 iunie două persoane s-au prezenta la o unitate medicală privată din Constanța care contra cost face teste PCR persoanelor care doresc lucrul acesta. Le-au fost luate probe. Acestea au fost trimise pentru a fi prelucrate la București, la privat.

Rezultatul probelor a ieșit pozitiv pe data de 26 iunie. Persoanele respective înțeleg că au intrat în posesia rezultatelor tot pe data de 26 iunie și au plecat spre județul Maramureș.

Din punctul meu de vedere aici s-a greșit, având în vedere că laboratorul de la București care a făcut aceste probe și a văzut că rezultatul este pozitiv cred că avea obligația să anunțe imediat INSP -ul de două teste pozitive noi.

Apoi unitatea medicală din Constanța care a primit buletinele și le-a înmânat persoanelor, nu știu exact, sau pe email, dar văzând că rezultatele sunt pozitive, eu cred că aveau datorita de a anunța autoritățile. Procedura este una simplă. Se sună la 112 și se raportează orice caz nou de coronavirus”, a declarat prefectul de Constanța, conform Digi24.

Maramureșenii cu Covid-19 vindeau legume și fructe într-una dintre cele mai mari piețe din Constanța. Aceasta este des frecventată de către localnici, dar și de către turiști. Deocamdată nimeni nu știe cu exactitate cu câte persoane au interacționat cei doi atâta timp cât s-au aflat la malul mări.

ADVERTISEMENT