Life

Un curier din România fura doar într-o zi anume telefoanele mobile pe care trebuia să le livreze, în Belgia. Paguba e una uriașă

Curierul din România care a reușit să șocheze autoritățile. Cum a plănuit să fure telefoane în valoare de mii de euro, fără ca cineva să observe
04.12.2023 | 09:14
Un curier din Romania fura doar intro zi anume telefoanele mobile pe care trebuia sa le livreze in Belgia Paguba e una uriasa
Un curier din România a șocat Belgia. Cum a reușit să fure zeci de telefoane Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Un curier din România a ajuns celebru peste hotare, dar nu în cel mai bun mod posibil. Tânărul de 28 de ani a ajuns în fața instanței din Belgia, după ce a furat mai mult telefoane.

Cum a reușit un curier din România să șocheze Belgia

Un tânăr de 28 de ani din România a ajuns în atenția autorităților din Belgia. De meserie curier, acesta a furat zeci de telefoane pe care trebuie, de fapt, să le livreze.

ADVERTISEMENT

Fiind vorba despre telefoane scumpe, nu este de mirare că paguba este una pe măsură. Mai exact, 48.000 de euro valoarează toate bunurile pe care acesta a decis să le sustragă, în loc să le livreze.

Potrivit publicației belgiene Nieuws Blad, pentru fapta sa, instanța penală din Mechelen a cerut o pedeapsă de doi ani de închisoare. Românul se apără și se jură că el nu a pus mâna pe niciun telefon.

ADVERTISEMENT

Românul de 28 de ani era curier în zona Zaventem, iar furtul zecilor de telefoane mobile s-a realizat pe parcursul mai multor luni. Acesta a acționat ca un adevărat profesionist și a fost nevoie de ceva timp pentru a fi prins.

Furturile au avut loc între luna decembrie 2020 și luna aprilie 2021. În această perioadă, 71 de telefoane mobile au dispărut ca prin minune. Ceea ce este cu adevărat uimitor este faptul că românul fura aceste device-uri doar în zilele de joi.

ADVERTISEMENT

Tânărul de 28 de ani a negat toate afirmațiie

În urma anchetei, s-a constatat faptul că telefoane furate în valoare de 48.000 de euro dispăreau în aceeași zi, mereu în zona Mechelen și mereu când pe tură era curierul de origine română.

Cu acuzații de furt pe masă, românului nu i-a rămas decât varianta de a se apăra. Însă, în umra perchezițiilor s-a dovedit că el era hoțul.

ADVERTISEMENT

Asupra lui a fost găsit un iPhone 12, dar și suma de 700 de euro. Prins cu dovezile asupra lui, românul de 28 de ani a negat totul. A continuat să susțină că este nevinovat și că suma de bani este a sa, destinată reparației mașinii.

Deși are imaginea pătată și un trecut de hoț de telefoane, românul continuă să lucreze ca și curier. De data asta, acesta a fost angajat de o altă firmă de livrări, ceea ce i-a ridicat un semn de întrebare procurorului care s-a ocupat de caz.

ADVERTISEMENT