Life

Un expert în telefonie dezvăluie cum să faci bateria smartphone-ului să dureze mai mult. Metoda perfectă pentru Android

Un specialist scoate la iveală cum să ai grijă de bateria mobilului. Sfat prețios pentru Android, pentru o garanție lungă.
24.04.2023 | 16:44
Un expert in telefonie dezvaluie cum sa faci bateria smartphoneului sa dureze mai mult Metoda perfecta pentru Android
Un specialist scoate la iveală cum să ai grijă de bateria mobilului. Sfat prețios pentru Android pentru o garanție lungă. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Un expert în telefonie dezvăluie cum să faci bateria smartphone-ului să dureze mai mult. Metoda perfectă pentru Android. Care sunt greșelile majore pe care le fac oamenii atunci când vine vorba de acest aparat.

Un specialist scoate la iveală cum să ai grijă de bateria mobilului. Sfat prețios pentru Android, pentru o garanție lungă

Un specialist din Marea Britanie scoate la iveală cum să ai grijă de bateria mobilului. Sfatul prețios pentru o garanție lungă în ceea ce privește Android este strâns legat de felul în care ne încărcăm telefoanele.

ADVERTISEMENT

De foarte multe ori acest proces este complet eronat, susține Kewin Charron, director principal de operațiuni de renovare. Specialistul susține că aparatul nu trebuie lăsat niciodată peste noapte în priză, la încărcat.

Acest lucru poate deteriora bateria telefonului mobil și reduce permanent cantitatea de încărcare pe care o poate suporta dispozitivul. O altă greșeală este atunci când lăsăm telefonul să se descarce până la epuizare.

ADVERTISEMENT

„Lăsând telefonul conectat sau lăsându-l să se stingă reduce rapid durata de viață a bateriei. În schimb, ar trebui să urmăriți să vă mențineți nivelul de încărcare între 20-80 la sută”, a declarat expertul pentru The Sun.

De asemenea, Kewin Charron a mai adăugat că foarte multe telefoane noi dezactivează opțiunea de a optimiza încărcarea. Cu toate acestea specialistul în telefonie mobilă spune că această setare e mai accesibilă pe modelele Apple mai noi.

ADVERTISEMENT

„Pentru iPhone-urile cu iOS 13 și versiunile ulterioare, accesați Setările iPhone > Baterie > Sănătate și încărcarea bateria și selectați Încărcare optimizată a bateriei. Această setare va reduce automat uzura bateriei, îmbunătățind durata de viață a acesteia”, a mai spus expertul.

Greșeli pe care le fac utilizatorii legat de baterie

Printre greșelile frecvente pe care le fac utilizatorii legat de bateria telefonului mobil este și murdăria și praful care se găsesc, de obicei, în portul de încărcare. Acest lucru poate deteriora durata de viață a aparatului.

ADVERTISEMENT

O curățare eficientă se realizează cu o scobitoare și cu o cârpă umedă pentru a scăpa de resturile care sunt depozitate acolo. Primul pas înainte de a face acest lucru este oprirea dispozitivului. Spațiul de încărcare se luminează cu ajutorul unei lanterne.

În cazul în care utilizatorii primesc avertismente că telefonul tău este supraîncălzit, atunci ar putea însemna că bateria este deteriorată pe termen lung. De asemenea, e foarte important ca mobilul să stea departe de temperaturile extreme.

„Sub 0°C este prea rece, în timp ce orice temperatură peste 35°C este prea fierbinte și ambele vă pot deteriora durata de viață a bateriei. Așadar, este foarte important să vă feriți telefonul de lumina directă a soarelui pentru perioade lungi de timp și să limitați utilizarea în mașini sau trenuri fierbinți.

Dacă temperatura internă a dispozitivului depășește intervalul normal de funcționare este posibil să observați că afișajul se întunecă, devine complet negru sau blițul camerei este dezactivat”, a mai spus specialistul, pentru aceeași sursă.

În cazul în care primiți notificarea Încărcare în așteptare sau dacă apare o avertizare de temperatură, indicat ar fi ca aparatul să se încarce într-un loc răcoros. În plus, trebuie să evitați încărcarea mobilului fără fir.

În aceeași notă, dacă telefonul are bateria descărcată și caută un semnal, acest lucru poate cauza supraîncălzirea dispozitivului. Dacă sunteți într-o zonă cu semnal slab ar fi bine să activați Modul Avion și să opriți telefonul până când veți avea o conectivitate mai bună.

ADVERTISEMENT