Fotbal intern

Un fost antrenor al lui Dinamo, uimit de întâmplările din club: „Penibil, strigător la cer!”

05.03.2021 | 15:20
Un fost antrenor al lui Dinamo uimit de intamplarile din club Penibil strigator la cer
ADVERTISEMENT

În prezent antrenor la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Flavius Stoican, s-a declarat siderat de situația în care a ajuns clubul pentru care a evoluat ca jucător și a lucrat și ca tehnician.

Cu Stoican pe bancă, gorjenii speră la promovarea în prima divizie și au reușit un parcurs fantastic și în Cupa României. Acolo, ar putea da piept în semifinale chiar cu Dinamo.

ADVERTISEMENT

Stoican a fost unul dintre cei mai semnificativi antrenori dinamoviști din „era” Negoiță, adunând două mandate pe banca alb-roșiilor, fără a reuși vreo performanță notabilă.

Un fost antrenor al lui Dinamo, uimit de întâmplările din club: „Nu ai o chiflă în burtă, apoi dai bir cu fugiții!”

În vârstă de 44 de ani, Flavius Stoican o pregătește în prezent pe Viitorul Pandurii Târgu Jiu, fosta ACS Șirineasa. Gorjenii sunt pe cai mari în Cupa României, acolo unde au ajuns deja până în semifinalele competiției.

ADVERTISEMENT

Ar putea să se întâlnească acolo cu Astra Giurgiu, Universitatea Craiova sau Dinamo, celelalte trei echipe calificate în penultimul act al competiției. Două dintre potențialele confruntări ar veni la pachet cu o pare încărcătură emoțională pentru Stoican.

Lansat în fotbalul mare de Universitatea Craiova, el a ajuns apoi la Dinamo, acolo unde a jucat de două ori și a antrenat de tot atâtea. Deși a antrenat „câinii” în perioada insolvenței și austerității lui Negoiță, Stoican deplânge situația actuală a lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

În viziunea sa, sunt vinovați toți oamenii care au permis ca un astfel de club-simbol să ajungă în situația de a fi nevoit să apeleze la chetele fanilor pentru a putea supraviețui și pentru a evita falimentul.

„Nu mă așteptam la Dinamo să ajungă în halul acesta! Situația e gravă. Să ajungă oamenii să pună mână de la mână pentru a ține un club de talia lui Dinamo… Refuz să înțeleg! Oameni potenți financiar să nu vină sau să vină la club unii fără un leu… Penibil!

ADVERTISEMENT

Nu contează numele, dar să iei un brand ca Dinamo și să îl lași așa este strigător la cer. Să te duci să cumperi acțiuni și tu să nu ai o chiflă în burtă, iar apoi să dai bir cu fugiții… Inadmisibil!”, a tunat fostul antrenor dinamovist la Radio Gold FM.

În sezonul 2013-2014 a fost Flavius Stoican pentru prima oară antrenor la Dinamo. El a fost atunci promovat de la Dinamo II și l-a înlocuit pe Gigi Mulțescu la prima stagiune pentru alb-roșii cu Ionuț Negoiță patron. A terminat campionatul pe locul 4.

ADVERTISEMENT