Sport

Un fost campion mondial a găsit explicația eșecului Franței la Euro 2020. ”Sunt lucruri care au generat frustrare”

Franța a fost eliminată de Elveția în optimile Euro 2020. Un fost campion mondial cu naționala ”Les Bleus” a găsit și explicația.
04.07.2021 | 19:57
Un fost campion mondial a gasit explicatia esecului Frantei la Euro 2020 Sunt lucruri care au generat frustrare
ADVERTISEMENT

Declinul echipei naționale a Franței, eliminată prematur de la Euro 2020, era previzibil. Tensiunile din lotul lui Didier Descamps, dar și din rândul familiilor fotbaliștilor nu au trecut neobservate.

Unul dintre cei mai experimentați fotbaliști care au îmbrăcat de-a lungul anilor tricoul ”cocoșilor”, Bixente Lizarazu, contestă o decizie a selecționerului Descamps.

ADVERTISEMENT

Golgheterul Franței la Euro 2020 ar fi ”stricat” atmosfera

Bixente Lizarazu, fost campion mondial cu Franța în 1998 și campion european în 2000, a declarat pentru as.com că decizia selecționerului Didier Descamps de a-l readuce pe Karik Benzema în lotul ”cocoșilor galici” a fost una neinspirată.

”Revenirea lui Karim Benzema l-a lăsat pe Giroud pe banca de rezerve. Coman a fost lăsat și el rezervă. Poate lui Griezmann i-a lipsit puțin inspirația. Aceste lucruri au generat frustrare”, a spus Lizarazu, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Explicația lui Bixente Lizarazu este cu atât mai ciudată cu cât tocmai Karim Benzema a fost unul dintre ce mai buni fotbaliști ai Franței la Euro 2020.

Atacantul lui Real Madrid a înscris 4 goluri în tot atâtea meciuri disputate la Turneul Final, fiind golgheterul ”Les Bleus” la actuala ediție a Campionatului European.

ADVERTISEMENT

Nici președintele Federației din Franța, Noel Le Graet, nu este de acord cu explicația lui Lizarazu.

”Karim Benzema a fost foarte bine primit de către toată lumea, inclusiv de către toți jucătorii. Întotdeauna a arătat foarte multă modestie și multă eleganță în cuvintele sale. Nu a fost nicio problemă cu Benzema”, a reacționat Le Graet, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Karim Benzema a revenit la națională după aproape 6 ani

Karim Benzema a fost marea surpriză pregătită de selecționerul Didier Deschamps, pentru Euro 2020, atacantul fiind reprimit în echipa națională după aproape 6 ani.

Benzema a fost suspendat de la reprezentativa Franţei în decembrie 2015, ca urmare a implicării în cazul de şantaj contra lui Mathieu Valbuena. Ultimul meci jucat de atacantul formației Real Madrid la selecționata ”cocoșului galic” a fost în octombrie 2015, la un amical cu Armenia.

Scandalul care a dus la excluderea temporară a lui Karim Benzema din naționala Franței a izbucnit în noiembrie 2015, când fostul internaţional francez Djibril Cisse şi alte trei persoane erau reţinuţi într-un caz de şantaj care îl viza pe Valbuena.

Cisse i-ar fi cerut bani lui Valbuena pentru a nu da publicităţii o înregistrare video în care conaţionalul său apare în momente intime cu prietena sa. Ulterior, Cisse a fost eliberat şi exonerat de orice vină. Benzema a fost acuzat că ar fi fost intermediar între şantajişti şi Valbuena.

La începutul acestui an, Parchetul de la Versailles a anunţat că atacantul Karim Benzema a fost trimis în faţa tribunalului corecţional, în cazul şantajării fostului său coechipier Mathieu Valbuena.

ADVERTISEMENT