Sport

Jucătorii care l-au impresionat pe Dorin Goian după meciurile naționalei: ”Ridică și tonul atunci când este nevoie”

Dorin Goian este încântat de faptul că naționala României este aproape de calificarea la un nou turneu final și a remarcat doi jucători din echipa lui Edi Iordănescu.
17.10.2023 | 10:20
Jucatorii care lau impresionat pe Dorin Goian dupa meciurile nationalei Ridica si tonul atunci cand este nevoie
Dorin Goian este încântat de faptul că naționala României este aproape de calificarea la un nou turneu final și a remarcat doi jucători din echipa lui Edi Iordănescu. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Tricolorii” au reușit o partidă foarte bună cu Andorra și s-au impus fără niciun fel de probleme. Reprezentativa noastră a urcat pe primul loc în Grupa I și are mari șanse de a ajunge la Euro 2024.

Dorin Goian laudă doi jucători de la națională

Fostul internațional Dorin Goian este impresionat de faptul că națională a României primește foarte puține goluri și consideră că perechea de fundași centrali formată din Radu Drăgușin și Andrei Burcă este baza echipei.

ADVERTISEMENT

”Cât timp  suntem echipa cu cele mai puține goluri primite din grupă, e clar că Drgășin și Burcă își fac treaba. Cei doi se înțeleg foarte bine, se completează unul pe celălalt. În primul rând, văd o comunicare foarte bună între ei.

Au talie, forță. Vorbesc cu ceilalți coechipieri și se vede asta. Am văzut o fază la meciul cu Andorra, când eram cu linia cam sus și i-am văzut pe Burcă și Drăgușin că au remarcat asta și au coborât cam un metru și si-au reluat pozițiile.

ADVERTISEMENT

Ridică și tonul atunci când este nevoie, au deja o oarecare experiență. În special Burcă, chiar e un jucător care vorbește foarte mult”, a declarat Goian, la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

Avantajul de a termina pe locul 1 în grupă

În acest moment, situația în Grupa I este foarte complicată, mai ales din cauza celor două partide pe care Israel nu le-a putut disputa acum în octombrie, pe teren propriu cu Elveția și în deplasare cu Kosovo.

ADVERTISEMENT

Deși nu se știe încă exact când își va disputa Israelul cele două restanțe, FANATIK v-a prezentat în exclusivitate care e varianta în lucru aflată pe masa UEFA. Conform informațiilor site-ului nostru, cele două partide s-ar putea juca în luna noiembrie, înaintea ultimelor două etape din grupă, pe 12 și 15 noiembrie.

În cazul în care vor merge la turneul final de pe primul loc, ”tricolorii” vor avea un avantaj uriaș. La tragerea la sorți programată pe 2 decembrie, la Hamburg, naționala lui Edi Iordănescu se va afla în una din primele două urne valorice!

ADVERTISEMENT

Partida cu Andorra, în care „tricolorii” s-au întrecut în execuții spectaculoase, a adus un număr impresionant de români în fața televizoarelor. Prima TV, postul care a transmis întâlnirea, s-a clasat pe primul loc în audienţe.

ADVERTISEMENT