Sport

Un fost jucător al lui Ajax, prins cu 1,3 tone de cocaină, în valoare de 75 de milioane de euro! Are 50 de meciuri la naționala Olandei. Ce riscă

Quincy Promes, fostul decar al lui Ajax Amsterdam ar putea să își încheie prematur cariera din cauza acuzațiilor de trafic de droguri.
31.05.2023 | 14:31
Un fost jucator al lui Ajax prins cu 13 tone de cocaina in valoare de 75 de milioane de euro Are 50 de meciuri la nationala Olandei Ce risca
50 de meciuri are Quincy Promes în naționala Olandei. 25 de goluri și 10 asisst-uri a reușit la Spartak în 36 de meciuri în acest sezon. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Quincy Promes, mijlocașul stânga al lui Spartak Moscova, ar putea să înfunde ani buni pușcăria după ce este acuzat că a introdus peste 1.000 de kilograme de cocaină în Țările de Jos. Fotbalistul este cercetat după ce și-a înjunghiat și un văr.

Quincy Promes, jucător de naționala Olandei, traficant cu acte în regulă

Jucătorul în vârstă de 31 de ani născut la Amsterdam este acuzat că a introdus ilegal în Belgia sute de kilograme de cocaină, considerat un drog de mare risc. Acesta ar fi avut complice un prieten, iar totul ar fi avut loc în portul din Anvers, anunță parchetul de la Haga pentru AFP, citat de news.ro.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul mai are contract cu rușii până în vara lui 2024 și era deja suspectat de implicare în trafic de droguri şi de participare la o organizaţie criminală. Povestea lui pare desprinsă din filmele cu gangsteri, însă nu e o surpriză ținând cont de istoricul său zbuciumat.

Vestea a șocat presa din Belgia, dar mai ales din Olanda, iau audierea sa va avea loc la începutul lunii iunie potrivit presei locale. Quincy Promes nici măcar nu va fi prezent la audierea sa, deoarece mai are de disputat ultima partidă din campionatul Rusiei, în deplasare cu Samara.

ADVERTISEMENT

Extrema stângă evaluată la 11 milioane de euro conform Transfermarkt a avut un sezon excelent în capitala Rusiei și a reușit 25 de goluri și 10 pase decisive în 36 de meciuri, fiind unul dintre cei mai buni jucători ai lui Spartak, care mai speră la locul doi înainte de ultima etapă. Dacă va fi găsit vinovat, ținând cont de antecedentele sale, jucătorul ar putea primi ani buni de închisoare și riscă să nu mai joace fotbal niciodată.

Quincy Promes și-a înjunghiat propriul văr după un scandal din 2020

Quincy Promes, care evoluat ultima oară pentru „Portocala Mecanică” la EURO 2021, a fost în mijlocul unui scandal și în martie 2020, când și-ar fi înjunghiat vărul cu un cuțit. Procurorul a cerut o condamnare de doi ani, după ce inițial fusese acuzat de tentativă de omor.

ADVERTISEMENT

Instanța a renunțat la aceste acuzații, însă de atunci jucătorul nu a mai prins naționala Olandei și s-a întors la Spartak Moscova, unde mai jucase între 2014 și 2018. Totul ar fi plecat de la o discuție în contradictoriu cu membrul familiei sale în timpul unei petreceri.

Jurnaliștii olandezi de la De Telegraaf au dezvăluit la acea vreme că lucrurile ar fi putut lua o turnură dramatică dacă persoanele prezente nu ar fi intervenit: și ar fi „prevenit ceea ce putea fi mult mai rău”.

ADVERTISEMENT

Discursul șocant al jucătorului în fața părinților: „Există anumiți oameni în familie pentru care aș ucide. Nu-mi pasă”

Promes s-a apărat că vărul său ar fi încercat să îl tâlhărească și i-a spus tatălui său: „De ce ai sărit în fața lui? I-ai salvat viața. L-aș fi putut ucide, înțelegi, da?”. Acesta și-a susținut punctul de vedere și într-o discuție ulterioară cu mama și mătușa sa: „Nimeni nu poate fura. Nu m-am putut abține. Îmi pare rău, mătușă, te rog să mă ierți. Toată lumea să mă ierte, nu am putut rezista. Te iubesc prea mult”.

Jucătorul olandez l-ar fi sunat apoi din nou pe tatăl său: „Loialitatea mea este față de mătușa mea. Cine fură de la ea, eu îl voi ucide. Perioadă. O să ucid pe oricine te fură, pe oricine fură de la mama mea. Există anumiți oameni în familie pentru care aș ucide. Nu-mi pasă.

Dacă cineva este lipsit de respect sau încearcă să vorbească despre familia noastră, va vedea cum sunt eu. Abia atunci vei vedea cine sunt, nu fotbalistul, ci cealaltă parte a mea. Au noroc că nu mai merg cu o armă de foc sau chestia aia ar fi fost și mai urâtă”, a spus Promes, potrivit Goal.com.

ADVERTISEMENT