Sport

Un fost jucător la Dinamo, contracte fabuloase cu Primăria Sectorului 5. Soția este angajata lui Cristian Popescu ”Piedone”

Un fost jucător al echipei Dinamo a obținut contracte în valoare de 15 milioane de lei de la Primăria Sectorului 5, acolo unde soția sa este angajată.
16.04.2024 | 09:36
Un fost jucator la Dinamo contracte fabuloase cu Primaria Sectorului 5 Sotia este angajata lui Cristian Popescu Piedone
Un fost jucător al echipei Dinamo a obținut contracte în valoare de 15 milioane de lei de la Primăria Sectorului 5, acolo unde soția sa este angajată
ADVERTISEMENT

La câteva zile după ce a fost eliberat din închisoare, Cristian Popescu ”Piedone” a fost repus în funcția de edil al Sectorului 5. Între timp, el a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei.

Contracte de 15 milioane de lei cu Primăria Sectorului 5 pentru un fost jucător la Dinamo

O investigație făcută de Hotnews arată că fostul jucător de la Dinamo, Cătălin Ilie Samoilă (34 de ani), a primit contracte importante de la Primăria Sectorului 5, acolo unde soția sa, Alexandra, era angajată pe postul de purtător de cuvânt.

ADVERTISEMENT

Samoilă, care a prins 5 meciuri în poarta lui Dinamo în perioada 2014-2015, este unic acționar al firmei SBA Total Small Bussines Advanced, care a primit contracte de 15.000.000 de lei de la Primăria condusă de Cristian Popescu ”Piedone”.

Conform datelor publice ale achizițiilor din sistemul SEAP, două dintre companiile municipale ale Primăriei Sectorului 5 au atribuit 6 contracte în valoare de peste 13 milioane lei către firma SBA Total Small Bussines Advanced, în perioada 2021-2024. Contractele au fost câștigate prin licitație sau sau prin procedură simplificată.

ADVERTISEMENT

Alte contractele câștigate de firma fostului jucător de la Dinamo:

  • Contract prestări servicii de dezvoltare modul pentru gestionarea notificărilor și alarmelor în masă prin e-mail-uri și SMS-uri în cadrul sistemului pentru digitalizarea managementului operațional al societății Salubrizare Sector 5 SA – 688.000 de lei, fără TV
  • Contract prestări servicii de implementare și dezvoltare sistem pentru digitalizarea managementului operațional al societății Salubrizare Sector 5 SA – 2.573.900 lei fără TVA
  • Contract pentru achiziția unui sistem inteligent de monitorizare pentru utilajele/autovehiculele deținute de INFRASTRUCTURA S5 SA – 307.551 lei fără TVA
  • Contract pentru servicii de mentenanță sistem inteligent de monitorizare utilaje/autoturisme, atribuit de Salubrizare Sector 5 – 209.300 lei fără TVA
  • Contract pentru achiziția unui Sistem inteligent de monitorizare pentru utilajele/autoturismele deținute de SALUBRIZARE SECTOR 5 SA – 979.897 lei fără TVA

Firma are, de asemenea, contracte cu Primăria Dobroești. În perioada 2021-2024 a primit prin achiziție directă 70 de contracte în valoare de 3,8 milioane lei. A vândut de la servicii de proiectare până la alarme, calculatoare, imprimante, faxuri, etc.

ADVERTISEMENT

Dat afară de la Dinamo din cauza datoriilor

Cătălin Samoilă și-a început cariera de fotbalist profesionist în 2007, la Progresul. El a evoluat apoi, rând pe rând, la Sportul Studențesc, Concordia Chiajna, Luceafărul și Universitatea Cluj.

În septembrie 2013 a ajuns la Dinamo II, iar pe 21 mai 2014, în ultima etapă a sezonului, a debutat la prima echipă a ”câinilor”, într-un meci FC Botoșani – Dinamo 1-2. Samoilă a avut un contract de 1.000 de euro pe lună, dar la începutul lui 2015 a plecat de Dinamo. A mai jucat la Metalul Reșița, Sportul Snagov și Agropoli (Italia), club de la care s-a retras în vara lui 2018.

ADVERTISEMENT

Publicația Libertatea a scris că Samoilă a fost dat afară de la Dinamo după un scandal monstru provocat în vestiar. Acesta ar fi împrumutat sume importante de bani de la colegi pentru a juca la cazinou și nu i-a mai returnat. Despre fostul portar s-a spus la acea vreme că era ”sifonul” președintelui Constantin Anghelache.

ADVERTISEMENT