News

Un fost olimpic de la liceul ”Tudor Vianu” suspectează că profesorii i-au pierdut lucrarea de Bac: ”Era imposibil să iau nota asta”

Un tânăr absolvent al Colegiului Național de Informatică ”Tudor Vianu”, fiu al unei profesoare de limba română, caută explicații pentru nota foarte mică obținută la Bacalaureat.
16.07.2023 | 14:28
Un fost olimpic de la liceul Tudor Vianu suspecteaza ca profesorii iau pierdut lucrarea de Bac Era imposibil sa iau nota asta
Rezultatele de la Bacalaureat au reprezentat o surpriză neplăcută pentru unii absolvenți / Foto: Alexandru Dobre / Mediafax Foto / Hepta
ADVERTISEMENT

Matei Rînciog, unul dintre cei 26.000 de elevi care au depus o contestație la Bacalaureat, a primit nota 7,25 la limba română, după recorectare, cu un punct peste cea inițială. Chiar și așa, elevul susține că lucrarea lui a fost una de 10, cu excepția scrisului urât, și nu-și poate explica nota mică.

Tânărul susține că nu avea cum să ia mai puțin de nota 8

„Era imposibil să iau nota asta. Și dacă făceam toate cele trei subiecte, nota minimă – dacă primeam doar punctele pe redactare – se apropia de 8. Și eu prima dată am primit 6,25. În urma calculelor mele e aproape imposibil sa iei 6,25.

ADVERTISEMENT

Poți doar dacă ai lăsat subiecte goale, adică dacă nu ai scris la Subiectul II sau Subiectul III, dacă n-ai scris nimic la ele. De asta am impresia că nu mi-a fost citită lucrarea.

Nota mea minimă calculată cu mama a fost în cel mai rău caz 8, dacă îmi dădeau doar punctajele pe redactare și pe încercări de răspunsuri”, a povestit Matei pentru Libertatea.

ADVERTISEMENT

Absolventul crede că i-a fost rătăcită lucrarea

Tânărul nu exclude ca membrii comisiei să fi rătăcit cel puțin una dintre foile lucrării, și au corectat doar ce au avut la dispoziție. El a scris șapte pagini și crede că e posibil ca cea din mijloc să fi căzut.

„Mă gândeam că s-ar fi putut pierde, dar eu am semnat acolo în procesul verbal când am predat, am semnat că am predat șapte pagini”, a mai povestit absolventul.

ADVERTISEMENT

Matei Rînciog a absolvit clasa a XII-a cu media 10 la română, iar în timpul gimnaziului a fost olimpic la această materie. El a fost admis la Politehnică, însă susține că e deranjat că notele de la Bac nu reflectă cu adevărat valoarea sa intelectuală.

La matematică i s-au scăzut 60 de sutimi, la contestație

La celelalte materii, tânărul a obținut notele anticipate, însă la matematică a făcut, totuși, contestație. Drept urmare, nota lui a scăzut de la 8,6, la 8.00.

ADVERTISEMENT

”După contestație mi s-a scăzut cu 60 de sutimi. Nu înțeleg cum se poate întâmpla la o știință exactă acest lucru”, a mai spus Matei.

ADVERTISEMENT
Tags: