Sport

Un fotbalist român dezvăluie, de la fața locului, cum se vede scandalul sexual Mangia în Malta: ”Verdictul e inevitabil”

Andrei Ciolacu, fostbalist la Floriana La Valletta, spune că situația lui Mangia se complică, antrenorul fiind investigat pentru abuz sexual.
06.10.2022 | 13:41
Un fotbalist roman dezvaluie de la fata locului cum se vede scandalul sexual Mangia in Malta Verdictul e inevitabil
Andrei Ciolacu, jucător în Malta, vine cu informații de la fața locului despre scandalul sexual care-l are drept protagonist pe Devis Mangia. Foto: SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Scandalul sexual care-l are drept protagonist pe fostul antrenor al Universității Craiova Devis Mangia se transformă într-un caz pentru justiție în Malta. Inițial, tehnicianul a fost doar suspendat din funcția de selecționer, însă Andrei Ciolacu, actualmente jucător la Floriana La Valletta, spune că ”totul s-a transformat în acuzație de abuz sexual”.

”Există înregistrări ale jucătorului implicat”, spune Andrei Ciolacu

Devis Mangia a fost denunțat de unul dintre fotbaliștii din echipa națională pentru o presupusă agresiune sexuală. Iar Federația malteză a decis să-l suspende, temporar, din funcție.

ADVERTISEMENT

Ulterior, presa malteză a scris că acest caz a ajuns la poliție, pentru investigații. Și că a avut ”comportament sexual inadecvat” față de doi jucători ai reprezentativei.

Scandalul a luat amploare după ce mama fostului fotbalist al Universității Craiova, Răzvan Popa, a făcut dezvăluiri incredibile despre avansurile sexuale pe care tehnicianul italian i le-ar fi făcut fiului ei.

ADVERTISEMENT

Cum este văzută situația în Malta dezvăluie Andrei Ciolacu. Jucătorul ajuns, după ce ultima dată a evoluat în România pentru cealaltă echipă din Craiova, FC U, la Floriana La Valletta.

”Față de România, aici lucrurile stau altfel”

Într-o conversație cu colegii de la Playsport, Andrei Ciolacu dezvăluie că, pentru moment, în Malta, cazul este tratat prin intermediul comunicatelor oficiale. Așteptându-se finalizarea anchetei.

ADVERTISEMENT

”Să știi că, față de România, aici lucrurile stau altfel. Mai mult s-a vorbit în țară, mai ales după ce au apărut dezvăluirile legate de Răzvan Popa, mă refer la tot ce a spus mama lui.

Aici se dau comunicate și se cam pune batista pe țambal, federația s-a sesizat și așteaptă să se termine ancheta poliției. Inițial a apărut informația că vor să-i rezilieze contractul lui Mangia, apoi au ieșit la iveală și motivele.

ADVERTISEMENT

Există și aici presă de scandal care a aflat lucruri, picanterii, cancan-uri. Bula s-a îngroșat și totul s-a transformat în această acuzație de abuz sexual”, spune Burlacu.

”După ce a apărut și acest episod de la naționala Maltei… a doua oară, în două țări diferite, e clar că nu e o întâmplare”

Ciolacu dezvăluie că presa din Malta a preluat dezvăluirile din România. Și că el, dar, probabil și alte persoane de-acolo, consideră acum că nu poate să fie vorba de o coincidență.

”Tot ce a apărut (n.r. în România) a fost preluat de presa de aici, tot, la virgulă. Poate percepția opiniei publice s-a mai schimbat după dezvăluirile din România.

Realizezi că, dacă ar fi fost un singur episod… poate e ceva la mijloc. Știi cum e în lumea fotbalului, toți vorbesc, vorba se duce, adevărul se alterează de la unul la altul.

Însă acum, eu cred că lucrurile s-au mai schimbat. Și îți dau exemplul meu. Eu am auzit de chestiile astea încă din țară și chiar la nivel de detalii.

În lumea fotbalului se știa de cel puțin un an, însă nu poți să crezi tot ce se vehiculează. Nu mă feresc, lumea vorbea, am jucat și la Craiova, la rivala din oraș și se mai auzeau unele chestii.

Însă după ce a apărut și acest episod de la naționala Maltei… a doua oară, în două țări diferite, e clar că nu e o întâmplare. Verdictul e inevitabil!”, afirmă Ciolacu.

Mangia a fost înregistrat

Ciolacu spune că decizia urmează fie luată după terminarea anchetei. Și afirmă că la dispoziția poliției ar exista și înregistrări care îl incriminează pe Mangia.

”Urmează să se ia o decizie în momentul în care cei de la poliție termină ancheta. Au prezentat probele. Există înregistrări ale jucătorului implicat.

Este vorba de același jucător care ar fi pățit ce a pățit în două rânduri, la două convocări diferite, iar a doua oară l-ar fi înregistrat pe Mangia. Bine, el e singurul care a depus plângere.

Așa pot fi și 10, însă unul singur a luat atitudine, a spus. Totuși, lumea așteaptă, opinia publică, oamenii de fotbal nu s-au aruncat să-l acuze pe antrenor, nu au sărit să-l sfâșie așa cum s-a întâmplat la noi.

Maltezii sunt altfel, noi, în România, trăim în felul nostru”, concluzionează Andrei Ciolacu.

ADVERTISEMENT