Sport

Plângere la poliţie pe numele lui Devis Mangia! Federaţia malteză cere îndrumări de la FIFA şi UEFA. Răspunsul lui Ceferin

Federaţia de Fotbal din Malta a decis să îi facă plângere la poliţie lui Devis Mangia. Fostul antrenor al Craiovei a fost suspendat din funcţia de selecţioner.
03.10.2022 | 17:51
Plangere la politie pe numele lui Devis Mangia Federatia malteza cere indrumari de la FIFA si UEFA Raspunsul lui Ceferin
Devis Mangia, în perioada în care era la Universitatea Craiova. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Devis Mangia a fost suspendat în urmă cu o săptămână din funcţia de selecţioner de Federaţia Malteză de Fotbal. Presa din insulă a relatat faptul că selecţionerul a fost acuzat de „comportament sexual inadecvat” de către doi jucători ai primei reprezentative.

Plângere la poliţie pe numele lui Devis Mangia!

Federaţia Malteză a depus plângere la poliţie cu privire la acest caz, relatează Malta Today. În plus, federalii au anunţat că se află în contact cu FIFA şi UEFA pentru gestionarea acestui caz delicat.

ADVERTISEMENT

“Deşi Federaţia din Malta a lansat imediat o investigaţie şi deşi există proceduri şi structuri interne pentru a aborda astfel de probleme, în această dimineaţă, Asociaţia a raportat acuzaţiile şi poliţiei executive”, se arată într-un comunicat.

Presa malteză susţine că înregistrările de pe telefonul mobil prin care s-ar putea dovedi presupusele abateri de natură sexuală ale antrenorului vor fi prezentate comisiei de audiere. Devis Mangia nu a răspuns solicitărilor ziarelor locale.

ADVERTISEMENT

Mama lui Răzvan Popa, acuzaţii la adresa lui Mangia: “Toate astea în timp ce începuse să se masturbeze în fața lui”

Mama lui Răzvan Popa, fostul jucător al Universităţii Craiova, l-a acuzat pe Devis Mangia de hărţuire sexuală, iar declaraţiile au fost preluate de presa din Malta:

“Am plecat spre Craiova. Am intrat în apartamentul lui Răzvan și mă întreabă când am stabilit să mă văd cu Rotaru. Se uita și mă întreba de ce nu venise și tatăl lui. A zis «Eu mâine spun tot». Gravitatea din vocea lui… A văzut că mă pierdusem puțin. A zis să stau calmă.

ADVERTISEMENT

Și mi-a povestit anumite lucruri. Nu a durat mult. A început cu «Știi întâlnirile alea? Hai să-ți spun de ce nu mă mai duc». Mi-a spus că a avut un șoc că la o întâlnire Mangia începuse cu avansuri, cu propuneri indecente.

Toate astea în timp ce începuse să se masturbeze în fața lui. Făcusem firul imediat. Mi-am dat seama… Am vorbit mult cu el în acea seară”, a spus Răzvan Popa la GSP Live.

ADVERTISEMENT

Cazul Devis Mangia a ajuns la UEFA! Preşedintele Ceferin: “Vom ajuta la rezolvarea cazului”

Cazul Devis Mangia a ajuns şi la UEFA. Preşedintele Aleksandr Ceferin a declarat că nu este responsabilitatea forului european ceea ce s-a întâmplat, însă UEFA se va implica în rezolvarea cazului.

”Știu despre ce este vorba. Am discutat cu Federația din Malta în ultimele zile și am încredere că investigațiile sunt în desfășurare pentru a înțelege mai bine ce s-a întâmplat.

Este o problemă foarte serioasă. Prefer să nu vorbesc fără să știu foarte bine faptele și rezultatul anchetei. Nu văd de ce UEFA ar trebui să își asume responsabilitatea.

Cu siguranță, vom ajuta la rezolvarea cazului, dar cum am fi putut să știm ce s-ar fi întâmplat”, a spus Ceferin.

ADVERTISEMENT
Tags: