Sport

Un fundaș de naționala Angliei, autogol identic cu cel al lui Bănel Nicoliță pe Santiago Bernabeu. Video

Chelsea se pregătește în Statele Unite ale Americii pentru noul sezon din Premier League. În ultimul amical al albaștrilor, cu Club America, un internațional englez și-a dat un autogol de tot râsul.
17.07.2022 | 13:58
Un fundas de nationala Angliei autogol identic cu cel al lui Banel Nicolita pe Santiago Bernabeu Video
Raul Gonzales si David Beckham il consoleaza pe Banel Nicolita. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Intrată în era Todd Boehly, după ce clubul a fost vândut de către Roman Abramovich, Chelsea se pregătește pentru un nou sezon de Premier League și UEFA Champions League. Echipa lui Thomas Tuchel se află în Statele Unite ale Americii, acolo unde a jucat deja două meciuri amicale.

Reece James, autogol de cascadorii râasului în amicalul dintre Chelsea și Club America

După 2-1 cu Watford, Chelsea a jucat un amical cu mexicanii de la Club America. Partida s-a disputat la Las Vegas, iar albaștrii s-au impus din nou cu același scor. Toate golurile au fost marcate în repriza a doua, reușita mexicanilor stârnind hohote de râs.

ADVERTISEMENT

Golurile lui Chelsea au fost marcate de Timo Werner, în minutul 55, și de Mason Mount, în minutul 83. La 1-0 pentru englezi, Club America a egalat după o oră de joc grație unei erori colosale comise de Reece James.

Presat de un adversar, internaționalul englez în vârstă de 22 de ani a vrut să trimită mingea „acasă”, la Marcus Bettinelli, dar portarul lui Chelsea fost surprins de decizia coechipierului său și balonul s-a scurs în plasă, spre stupefacția căpitanului Cesar Azpilicueta.

ADVERTISEMENT

Gafa lui Reece James a reamintit de autogolul pe care Bănel Nicoliță și l-a dat pe Santiago Bernabeu, în 2006, când Steaua a pierdut cu Real Madrid, scor 0-1, în grupele UEFA Champions League.

James intrase pe teren de numai 14 minute, când l-a înlocuit la pauză pe francezul Malang Sarr. Următorul amical al lui Chelsea este programat joi, 21 iulie, împotriva americanilor de la Charlotte FC.

ADVERTISEMENT

Cotat de transfermarkt.com la 60 de milioane de euro, Reece James, care a fost dorit de Florentino Perez la Real Madrid, este un produs 100% al Academiei Chelsea. La echipa de seniori a albaștrilor, fundașul dreapta a marcat nouă goluri și a oferit 18 assist-uri în 123 de partide.

Banel Nicoliță, tontogol pe Santiago Bernabeu

În 2006, Steaua, sub comanda lui Cosmin Olăroiu, punea probleme tuturor marilor forțe din Europa. Calificată în grupele UEFA Champions League, echipa din Ghencea a fost aproape de un rezultat istoric împotriva lui Real Madrid, chiar pe Santiago Bernabeu.

ADVERTISEMENT

„Galacticii” s-au impus la limită, scor 1-0, roș-albaștrii ratând egalul doar din cauza autogolului antologic marcat de Bănel Nicoliță. Jucător de bandă dreapta, la fel ca Reece James, Bănel trimis o pasă la portarul  Cornel Cernea, care însă nu putut ajunge la minge și astfel a rezultat „tontogolul”, care a decis soarta meciului de pe Bernabeu.

  • 13 selecții are Reece James la prima reprezentativă a Angliei
ADVERTISEMENT
Tags: