News

Un ieșean și-a amputat piciorul la arat. A fost adus la spital cu tot cu piesa de la utilaj

Un ieșean s-a accidentat la arat. Bărbatul de 73 de ani a fost preluat în stare gravă cu piciorul amputat. Pacientul a fost adus la spital cu tot cu piesa de utilaj.
01.05.2023 | 18:03
Un iesean sia amputat piciorul la arat A fost adus la spital cu tot cu piesa de la utilaj
Un bărbat și-a amputat piciorul la arat. Foto: SMURD Iași.
ADVERTISEMENT

Un caz terifiant a avut loc într-o localitate din Iași. Un bărbat de 73 de ani a fost adus în stare gravă la Spitalul ”Sf.Spiridon” din Iaşi, după ce și-a amputat piciorul cu un motocultor pentru arat. Reprezentanții instituției medicale au declarat că pacientul cu piciorul amputat a fost adus la spital cu tot cu piesa de la utilaj.

Un bărbat și-a amputat piciorul la arat

Un vârstnic de 73 de ani și-a amputat piciorul cu o piesa de utilaj. Bărbatul din localitatea Șipote și-a tăiat piciorul cu un motocultorul pentru arat. Ajunși la fața locului, medicii nu au putut să îndepărteze țesutul muscular din piesa ce se mai ținea de membrul inferior.

ADVERTISEMENT

Așadar, s-a luat decizia ca victima să fie transportată cu tot cu motocultorul pentru arat. Potrivit medicilor, ieșeanul a suferit o “fractură deschisă cu amputaţie completă a gambei drepte”.

„Pacientul, în vârstă de 73 de ani, a suferit o fractură deschisă cu amputaţie completă a gambei drepte. A stat singur în câmp aproximativ o oră până l-a auzit cineva. A fost preluat cu tot cu piesa de la motocoasă, neputând îndepărta țesutul muscular din piesa ce se mai ţinea de membrul inferior. Pacientul este stabil, conștient, cooperant”, a precizat dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi.

ADVERTISEMENT

A stat o oră cu un picior amputat și a strigat după ajutor

Ieșeanul a stat singur o oră și a chemat după ajutor. Aceasta a fost salvat, preluat de echipajul SMURD și transportat în stare gravă la Spitalul ”Sf.Spiridon” din Iaşi. Bărbatul va fi supus unei intervenții chirurgicale. “Era în șoc la preluare. Este stabilizat în UPU și va merge în sala la ortopedie”, a mai spus dr. Diana Cimpoeşu, despre intervenție primară a elicopterului SMURD Iași.

Un bărbat din Turda a murit după ce s-a răsturnat cu tractorul în pădure

În urmă cu aproximativ o lună, un bărbat din Turda, în vârstă de 53 de ani, a murit după ce a fost prins sub un tractor într-o zonă forestieră din comuna Băişoara, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj.

ADVERTISEMENT

„Pompierii din cadrul Detaşamentului Turda au fost solicitaţi în cursul zilei de ieri (marţi – n.r.) pentru a asista un bărbat prins sub un tractor. Intervenţia a avut loc în pădurea din localitatea Muntele Bocului, comuna Băişoara”, au declarat reprezentanţii ISU.

La faţa accidentului au ajuns o autospecială şi o ambulanţă SMURD de la Garda de Intervenţie Băişoara, precum şi o autospecială cu modul de descarcerare de la Turda. Intervenţia a fost însă deosebit de dificilă pentru că victima se afla într-o zonă greu accesibilă. Astfel, echipajele nu au putut ajunge la faţa locului cu autospecialele, iar pompierii au fost nevoiţi să meargă pe jos mai bine de trei kilometri.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost scos de sub tractor de către localnici până să ajungă echipele de intervenţie, însă acesta era deja decedat. „Victima a fost scoasă de sub tractor de către localnici, însă prezenta, din nefericire, leziuni incompatibile cu viața”, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

ADVERTISEMENT