Sport

Un jucător al Craiovei Maxima, în stare gravă la spital. A suferit un AVC

Unul dintre jucătorii legendarei echipe Craiova Maxima se află internat în stare gravă în spital, după ce a suferit un AVC.
12.03.2024 | 23:26
Un jucator al Craiovei Maxima in stare grava la spital A suferit un AVC
Unul dintre jucătorii legendarei echipe Craiova Maxima se află internat în stare gravă în spital, după ce a suferit un AVC. Sursă foto: prosport.ro
ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir a dezvăluit în urmă cu ceva timp la emisiunea “Profeţiile lui Mitică” că mai mulți jucători ai marii formații din Bănie trăiesc la limita subzistenței, având pensii de 1.500-2.000 de lei.

AVC suferit de un jucător al Craiovei Maxima

Fostul jucător al Craiovei Maxima, Marin Bîcu, a suferit un accident vascular cerebral (AVC) la începutul săptămânii și se află internat în stare extrem de gravă la Spitalul Județean din Craiova.

ADVERTISEMENT

Incidentul s-a produs luni dimineața, la ora o4:00, iar familia fostului atacant de la Universitatea Craiova a anunțat că acestuia i-a fost afectată întreagă parte stânga și se încearcă transferul său la București.

Alături de fostul fotbalist în vârstă de 63 de ani se află soția sa, care nu s-a dezlipit de lângă patul de spital. Fata lor, care este căsătorită și stabilită în Emiratele Arabe Unite, a ajuns și ea de urgență la Craiova.

ADVERTISEMENT

”Da, este adevărat, Marian Bîcu, nașul meu, a suferit un AVC, iar starea lui nu este prea bună. Este internat la spitalul Județean din Craiova, la etajul 9, dar nu știm ce să facem. Cred că trebuie să-l ajutăm cumva, să-l aducem la București, să afle și colegii săi din Craiova Maxima.

Cu siguranță ar fi mai bine să-l transportăm cu asistență la București, poate ne aude cineva, să ne ajute”, a declarat Costi Băltărețu, finul lui Marian Bîcu, și el fost fotbalist, conform Sport Total FM.

ADVERTISEMENT

Cifre impresionante la Universitatea Craiova și Jiul Petroșani

Marian Bîcu a jucat în celebra Craiova Maxima în perioada 1981-1986. În cei 5 ani petrecuți în Bănie, el a marcat 60 de goluri în 170 de meciuri. Fostul atacant a mai jucat la Jiul Petroșani și Hapoel Beer Sheva, în Israel.

În sezonul 1985-1986, ultimul al său în Bănie, a înscris 25 de goluri, fiind cel mai bun marcator al Universității Craiova și al treilea din acea ediție de campionat, după Gheorghe Hagi și Victor Pițurcă.

ADVERTISEMENT

În sezonul 1990–91 a înscris 17 goluri pentru Jiul Petroșani, fiind cel mai bun marcator al echipei de pe Valea Jiului și al doilea în topul golgheterilor din campionat, după Ovidiu Hanganu.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,33 este cota pentru „șansă dublă: 12” la meciul CFR Cluj - Universitatea Craiova