Sport

Un jucător care a fost în top 10 mondial și-a anunțat antrenorul că se retrage, la doar 23 de ani, după înfrângerea de la Indian Wells: “Mi-a ajuns, vorbesc serios!”

Denis Shapovalov (23 de ani) e gata să renunțe la tenis după eliminarea de la turneul de la Indian Wells. Cel puțin așa și-a anunțat, la nervi, antrenorul.
11.03.2023 | 10:53
Un jucator care a fost in top 10 mondial sia anuntat antrenorul ca se retrage la doar 23 de ani dupa infrangerea de la Indian Wells Mia ajuns vorbesc serios
Denis Shapovalov a fost furios în timpul partidei de la Indian Wells: Sursă foto: Twitter Tennis TV
ADVERTISEMENT

Turneul de la Indian Wells este unul important pentru majoritatea jucătorilor, iar un eventual eșec le poate schimba viziunea și strategia. E și cazul lui Denis Shapovalov.

Denis Shapovalov își anunță retragerea din tenis la doar 23 de ani

Canadianul a făcut un anunț surprinzător după ce a fost eliminat în primul tur la Indian Wells: se retrage din tenis. „După asta mă retrag. Chiar am terminat-o. Vorbesc foarte serios”, ar fi spus el echipei sale.

ADVERTISEMENT

Denis Shapovalov a pierdut 5-7, 4-6 cu Ugo Humbert, 77 ATP, iar anunțul l-a făcut chiar la finalul meciului, după ce a condus cu 3-1 în primul set și 4-1 în setul al doilea.

Shapovalov se află în prezent pe locul 30 în clasamentul mondial și mai poate juca cel puțin zece ani la nivel înalt. Rămâne de văzut dacă a fost o reacție la nervi sau canadianul chiar vorbea serios.

ADVERTISEMENT

Denis Shapovalov, nervos și de Ziua Femeii. A pus la zid inegalitatea de șanse: „Mult timp am fost naiv”

Denis Shapovalov a avut un discurs extrem de dur cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii și a declarat: „Dacă vrem ca tenisul să fie corect, diferența de remunerare între femei și bărbați nu ar trebui să existe deloc. Alți antrenori își pregăteau copiii pentru meciul de sâmbătă. Mama se gândea deja ce o să fac peste 8 ani. Cred cu tărie că ar trebui să avem cu toții aceleași oportunități indiferent de sex, culoare, rasă… indiferent de orice”.

Tenismenul nu a uitat cum expertiza mamei sale a fost respinsă de Federația Canadiană de Tenis, care a primit familia în Programul Național de Antrenament la vârsta de 10 ani: „Nu i-au ascultat sfaturile în niciun fel… În mod clar, formase un jucător destul de talentat, iar ea cunoștea jocul meu mai bine decât oricine. Atunci de ce nu a ascultat-o nimeni? De ce nu a fost luată în serios? Era din cauză că era femeie?”.

ADVERTISEMENT

Shapovalov are o relație cu jucătoarea Miriam Bjorklund, iar de atunci a devenit și mai înverșunat împotriva sexismului: „Anul trecut s-a calificat pentru un WTA 250… I-am spus lui Mirjam: ‘Oh, grozav! Vei primi cel puțin 7.000 de dolari doar pentru a fi pe tabloul principal’. 

Ea s-a uitat la mine ca și cum aș fi fost complet nou în tenis. Nu voi uita niciodată asta. Mi-a spus: ‘Denis… cred că e vorba de o mie de dolari’. Eu am întrebat: ‘Despre ce vorbești? Cum e posibil așa ceva?’ Mult timp am fost naiv și am crezut că suntem tratați egal. E logic, de ce ar trebui să existe aceste diferențe? Pentru mine e inexplicabil!

ADVERTISEMENT

Unii spun că femeile nu vând la fel de multe bilete, dar când merg la meciuri, stadioanele sunt pline. Am făcut o poză cu tribunele când Mirjam a jucat cu Daria Saville la WTA 250 din Washington, D.C., în august anul trecut. Era plin. Meciul a fost nebunește de intens. Calitatea era incredibilă. Ar trebui să ți se ofere aceleași oportunități indiferent de sex, culoare, rasă… indiferent de orice”.

ADVERTISEMENT
Tags: