News

Un jurnalist Reuters a fost ucis, iar mai mulți colegi ai acestuia răniți, după o lovitură a Israelului la granița cu Liban. Video

Un jurnalist al agenției Reuters a fost ucis, vineri, după o lovitură a Israelului la granița cu Liban. Mai mulți colegi ai acestuia au suferit răni.
13.10.2023 | 20:04
Un jurnalist Reuters a fost ucis iar mai multi colegi ai acestuia raniti dupa o lovitura a Israelului la granita cu Liban Video
Un jurnalist Reuters a fost ucis de o lovitură a armatei Israelului la granița cu Liban. Sursa foto: x / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un jurnalist al agenției de știri Reuters a fost ucis, vineri seara, după o lovitură a Israelului la granița cu Liban. Mai mulți colegi ai acestuia, de la alte publicații internaționale, au fost răniți.

Un jurnalist Reuters a fost ucis de o lovitură a armatei Israelului la granița cu Liban

De sâmbătă, 7 octombrie, când organizația teroristă Hamas a declanșat asaltul asupra Israelului, mii de oameni au murit în acest stat și în Fâșia Gaza. Vorbim de civili, dar și de soldați.

ADVERTISEMENT

Din păcate, victime ale acestui conflict cad și cei care transmit informații de la fața locului, mai exact oamenii din presă. Un atac aerian israelian în apropiere de orașul Alma As-Shaab, la granița cu Libanul, vineri, a dus la moartea unui jurnalist, în timp ce mai mulți colegi ai acestuia din presă au suferit răni.

Essam Abdullah, un cameraman de la agenția de presă Reuters, și-a pierdut viața, iar corespondenți de la AFP și Al Jazeera s-au numărat printre cei răniți în atacul aerian israelian, scrie Times of Israel.

ADVERTISEMENT

Detalii suplimentare despre alți jurnaliști răniți în urma atacului rămân neclare. Jurnaliștii răniți au fost transportați imediat la un spital din apropiere. Gravitatea rănilor oamenilor de presă nu a fost anunțată.

Imagini video apărute cu momentul loviturii și cu victimele

Conform imaginilor video distribuite pe site-urile de socializare, unul dintre vehiculele jurnaliștilor a fost distrus în urma loviturii aeriene. Filmarea, una cu un impact emoțional uriaș, a arătat un jurnalist strigând: ”Ce s-a întâmplat? Nu îmi simt picioarele”, în mod repetat.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la Reuters, AFP și Al Jazeera au fost prinși la mijloc într-un conflict dintre armata israeliană și gruparea Hezbollah. Lovitura de vineri a avut loc în a cincea zi a unui schimb de focuri de artilerie în curs între Israel și grupul pro-iranian, în regiunile din sudul Libanului și nordul Israelului.

Acțiunile Hezbollah au fost văzute ca un act de ”solidaritate” cu Hamas, care a inițiat anterior un atac asupra Israelului sâmbăta precedentă. Pe parcursul săptămânii, schimburile de focuri dintre Israel și Hezbollah s-au intensificat progresiv, deși ambele părți s-au abținut de la a se angaja într-o confruntare directă.

ADVERTISEMENT

Peste 3.000 de israelieni și palestinieni au murit în ultimele zile, după declanșarea conflictului în zonă. De la începutul bombardamentelor în Gaza, cel puțin 1.799 de palestinieni au fost uciși, potrivit Ministerului Palestinian al Sănătății din regiune. Numărul morților include 583 de copii și 351 de femei, potrivit ministerului. De cealaltă parte, 1.300 de israelieni, civili și soldați, au murit.

ADVERTISEMENT