News

Un lider PNL dă BAC-ul la 42 de ani! Ce spune despre subiectele la limba română

22.06.2020 | 20:50
Un lider PNL da BACul la 42 de ani Ce spune despre subiectele la limba romana
ADVERTISEMENT

Peste 155.500 de absolvenți de liceu sunt cuprinși în aceste zile de emoțiile Bacalaureatului și speră să obțină note cât mai bune pentru a păși cu dreptul în mediul universitar, noua etapă a formării lor educaționale. Printre aceștia se numără și Daniel Moroșanu, prim-vicepreședintele PNL Vrancea, care este hotărât să treacă peste hopul examenului maturității chiar și la 42 de ani.

Ambițios și încrezător în forțele proprii, acesta s-a prezentat luni dimineață la Liceul „Simion Mehedinţi” Vidra din oraș și a luat loc în bancă alături de mai tinerii săi colegi pentru a susține proba scrisă la limba și literatura română.

ADVERTISEMENT

După ce a absolvit în anii ’90 o şcoală profesională de mecanici auto, în urmă cu doi ani a finalizat cursurile liceului și speră să obțină note cât mai bune la BAC, pentru că ia în calcul ca apoi să urmeze cursurile unei facultăți.

Prim-vicepreședintele PNL Vrancea își dă BAC-ul la 42 de ani. Vrea să devină primarul comunei Vidra

Chiar dacă abia acum susține examenul maturității, Daniel Moroşanu ocupă funcția de prim-vicepreşedinte al PNL Vrancea încă din 2017 și se ocupă de Departamentul de Politici Publice. Este considerat unul dintre oamenii de încredere ai ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, iar în trecut a fost șoferul său personal, pe când acesta îndeplinea funcția de deputat.

ADVERTISEMENT

Între timp, a absolvit şi o şcoală de tehnicieni silvici și își dorește să devină primarul comunei Vidra, ambiționat de eşecul din anul 2016, când a fost nevoit să se mulţumească doar cu statutul de consilier local. A înțeles, însă, că „școala vieții” nu este suficientă pentru a putea spera la o funcție superioară, așa că încearcă să obțină diploma de Bacalaureat.

Ce spune despre subiectele la limba și literatura română

Subiectele au fost nici prea-prea, nici foarte-foarte. Am învăţat şi sper să fie bine. Mai am miercuri şi joi, la istorie şi geografie. Nu m-am hotărât dacă în eventualitatea în care iau Bacalaureatul voi urma şi o facultate”, a declarat Daniel Moroșanu pentru adevărul.ro.

ADVERTISEMENT

La fel ca tuturor celorlați candidați, liberalului i-a fost măsurată temperatura înaintea intrării în sala de examen. În cazul în care aceasta ar fi depășit maximul admis, 37,3 grade, ar fi trebuit să aștepte până pe 6 iulie, când este programată sesiunea specială.

Pentru a trece cu bine peste examenul maturității, Moroșanu va trebui să obțină notă de trecere la fiecare dintre cele trei probe scrise. Potrivit Ministerului Educației, nu se calculează media generală de Bacalaureat pentru candidaţii care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminaţi de la o probă. Examenul de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:

ADVERTISEMENT

a) au susţinut probele de evaluare a competenţelor
b) au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea
c) au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise

ADVERTISEMENT