Sport

Un membru al ”Generației de Aur”, dornic să candideze la alegerile europarlamentare: ”Vreau să mă bag acolo unde mă pricep”

Ionuț Lupescu a oferit detalii despre planurile de a intra în politică și despre funcția pentru care se consideră potrivit.
13.02.2024 | 20:21
Un membru al Generatiei de Aur dornic sa candideze la alegerile europarlamentare Vreau sa ma bag acolo unde ma pricep
Ionuț Lupescu vrea la alegerile europarlamentare din 2024. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Alegerile europarlamentare vor avea loc în statele Uniunii Europene în perioada 6-9 iunie 2024. Acestea sunt organizate la un interval de 5 ani, peste 400 de milioane de alegători cu drept de vot fiind chemați să voteze pentru reprezentanții lor politici în Parlamentul European.

Ionuț Lupescu, dornic să candideze la alegerile europarlamentare 2024

După ce în urmă cu o lună își arăta intenția de a intra în politică, Ionuț Lupescu a fost părtașul unui dialog despre propunerile pe care le-a avut, în direct la Digi Sport. Jurnalistul Decebal Rădulescu a fost cel care l-a întrebat pe fostul internațional despre dorința de a ocupa o funcție de demnitar, la dialog participând ulterior și restul persoanelor din studio.

ADVERTISEMENT

Decebal Rădulescu: Te gândeai să intri în politică. Mai e valabilă povestea aia?
Ionuț Lupescu: Am spus că vreau să mai fac și altceva, nu numai fotbal. Depinde acum dacă politica mă vrea.
Radu Naum: Și dă semne că te vrea?
Ionuț Lupescu: Nu știu, deocamdată nu știu. Am avut câteva propuneri, dar pe lucruri care nu m-au interesat. Legat de ce m-a interesat pe mine, încă nu.

Helmut Duckadam: Pe tine te interesează primele alegeri.
Ionuț Lupescu: Eu mă bag acolo unde mă pricep și unde cred că pot face ceva, nu chiar la orice.
Radu Naum: Adică la europarlamentare.
Ionuț Lupescu: Da. Vom vedea, nu știu..

ADVERTISEMENT

Ionuț Lupescu, pregătit să intre în politică

Ionuț Lupescu a fost inspirat de idolul său, Franz Beckenbauer, să își dorească o poziție politică. Fostul mare fotbalist a mărturisit în urmă cu o lună că a luat legătura cu mai multe partide, dar că nu și-a ales culoarea politică.

”Am fost 10 ani la UEFA și știu cum este UEFA structurată și condusă, exact ca Parlamentul European, Consiliul European, și nu cred că ar fi o mare problemă pentru mine. Nu e o pistă greșită. Am vorbit cu mai multe partide. Încă nu am ales culoarea.

ADVERTISEMENT

Tocmai, din păcate, a dispărut Franz Beckenbauer. El spunea «Când faci 75 de ani, se poate întâmpla orice». Și stau și mă gândesc că mai am și eu 20 de ani până fac 75 și nu se poate să fac doar fotbal. mă gândesc că vreau să încerc și altceva”, a declarat Ionuț Lupescu.

Data meciului de retragere al „Generației de Aur”

Ilie Dumitrescu, Gică Popescu, Ionuț Lupescu, Florin Prunea, Adrian Ilie și Gică Mihali sunt legendele care au scris istorie în tricoul echipei naționale a României și care vor avea parte de un meci de retragere.

ADVERTISEMENT

Aceștia au anunțat că meciul de retragere va avea loc pe 18 mai 2024, ora 20:30, pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT