Fotbal intern

Un milionar român din Anglia i-a pus gând rău lui Gigi Becali: ”Poate cumpărăm Steaua”

13.01.2021 | 13:01
Un milionar roman din Anglia ia pus gand rau lui Gigi Becali Poate cumparam Steaua
Un milionar român din Anglia, Ștefan Voloșeniuc, care finanțează echipa FC Romania din liga a opta engleză, i-a pus gând rău lui Gigi Becali și anunță că este posibil să cumpere clubul Steaua București din Liga 3. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Un milionar român din Anglia, Ștefan Voloșeniuc, care finanțează echipa FC Romania din liga a opta engleză, i-a pus gând rău lui Gigi Becali și anunță că este posibil să cumpere clubul Steaua București din Liga 3.

FC Romania este o echipă de fotbal din Anglia, care, așa cum îi spune și numele, a fost fondată de români rezidenți în ”Insulă”, mari iubitori de ”soccer”, în 2016. Majoritatea lucrează în construcții în Londra și își dispută meciurile de acasă la Cheshunt, un orășel la 28 km nord-est de marea metropolă britanică.

ADVERTISEMENT

La începutul anului trecut, formația comunității românești din Anglia a fost acuzată de conducerea unei rivale din campionat că fotbaliștii au avut derapaje rasiste la adresa unui jucător de culoare, care este născut în Guyana.

Concurență pentru Gigi Becali de la un milionar român din Anglia

Omul care susține financiar echipa FC România este milionarul român Ștefan Voloșeniuc, care în Anglia are afaceri în domeniul imobiliar și cel al construcțiilor și care s-a declarat un fan al echipei Steaua, club pe care se gândește să-l cumpere și să-i facă astfel concurență lui Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

”Eu sunt fan Steaua. Am crescut cu acest club. Mie îmi place Steaua. Cînd a câștigat Steaua Cupa, Gigi Becali nu exista. Nu, nu am nicio treabă cu Gigi. Mie îmi place Steaua ca și club. Adică a fost pentru mine o emblemă”, a declarat Ștefan Voloșeniuc la Pro X.

”Nu știu acum care este situația, știu că este în Liga 3. Poate într-o zi ajungem să cumpărăm Steaua. Nu știu, vedem. Poate peste 5 ani, cine știe. Acum vreau să văd FC Romania. Vreau să fie o chestie de mândrie pentru toată comunitatea românească, să se bucure toți că sunt români”, a mai spus el.

ADVERTISEMENT

”Pentru noi FC Romania înseamnă foarte mult. Dacă vom duce proiectul unde ne-am propus, vom avea de câștigat foarte mult pe termen lung, ca și imagine. Să numești în casa fotbalului o echipă FC Romania, înseamnă ceva. Am întâmpinat și probleme de rasism, am întâmpinat și probleme de diferite abordări, dar mergem mai departe.

Să treacă această pandemie și dorim să punem la punct o academie, FC Romania Academy, care să dea o oportunitate copiilor români din Dispora, în general celor din Marea Britanie. Dacă lucrurile vor evolua cum trebuie, probabil ne vom extinde și în alte țări unde sunt români”, a încheiat omul de afaceri.

ADVERTISEMENT

Echipa FC Romania a fost în pragul colapsului în vară din cauza pandemiei de coronavirus, dar proiectul a fost salvat de Ștefan Voloșeniuc, cel care a decis să sponsorizeze formația pentru următoarele cinci sezoane cu o sumă de 750.000 de lire sterline.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Astra: 10,00 este cota pentru „2 pauză / 2 final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT