News

Un nou caz de teroare la grădiniță. O educatoare este acuzată că a lovit o fetiță de doi ani și jumătate

O educatoare din Timiș este acuzată că a lovit o fetiță de doi ani. Femeia i-ar fi aplicat o „măsură de corecție”, folosind o nuia.
19.02.2024 | 18:06
Un nou caz de teroare la gradinita O educatoare este acuzata ca a lovit o fetita de doi ani si jumatate
Educatoare din Timiș, acuzată a lovit o fetiță. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

După întâmplarea șocantă petrecută într-un centru educațional din Popești-Leordeni, un nou caz de teroare la grădiniță iese la iveală. De această dată, o educatoare din Timiș este acuzată că a lovit o fetiță de doi ani și jumătate.

Educatoare din Timiș, acuzată că a lovit o fetiță de doi ani

Oamenii legii s-au autosesizat după ce mama copilei a făcut public incidentul violent pe o rețea de socializare. Totul s-a întâmplat la o grădiniță din localitatea Racovița, județul Timiș. Femeia susține că, săptămână trecută, fetița a fost lovită de educatoare cu o nuia peste mânuțe și față.

ADVERTISEMENT

Aura Danielescu, inspector școlar general în cadrul ISJ Timiș, a transmis că a aflat luni dimineață despre acest eveniment. Însă, nu a fost înregistrată o sesizare scrisă la ISJ sau la unitatea de învățământ.

„Conducerea Şcolii Gimnaziale Racoviţa a aflat despre presupusul abuz în cursul serii trecute, dintr-o postare pe o reţea de socializare, postare realizată de mama minorei de doi ani şi jumătate. Se presupune că minora a fost agresată fizic de către doamna educatoare, în cursul săptămânii trecute, prin aplicarea unei ‘măsuri de corecţie cu o jordiţă, peste mânuţe şi faţă’”, a transmis Aura Danielescu, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

Totodată, șefa ISJ Timiș precizează că fetița de doi ani și jumătate nu a fost înscrisă legal în învățământul preșcolar. Micuța ar fi fost primită în grupa educatoarei în urma unei înțelegeri verbale dintre cadrul didactic și mama copilei.

Având în vedere că femeia a permis ca fetița să vină la grădiniță fără forme legale, aceasta va fi cercetată disciplinar. „Pentru a se verifica acuzaţiile aduse de părinţii minorei, unitatea de învăţământ va pune în aplicare prevederile legii învăţământului şi va demara o cercetare disciplinară”, a adăugat reprezentantul ISJ.

ADVERTISEMENT

Directorul unității de învățământ a discutat cu educatoarea, însă aceasta neagă acuzațiile. Reprezentanții unității de învățământ așteaptă să fie făcută o sesizare în scris privind „săvârşirea faptei ce poate constitui abatere disciplinară, prin înregistrarea sesizării la secretariatul unităţii de învăţământ”.

Copii agresați de îngrijitoare, într-un centru educațional din  Popești-Leordeni

Amintim că un eveniment similar a fost raportat, acum câteva zile, de părinții unor copii care frecventau o grădiniță privată din Popești-Leordeni. O îngrijitoare de 24 de ani a fost înregistrată în timp ce țipa și lovea micuții înscriși la grupa mijlocie.

ADVERTISEMENT

Cercetările au arătat că unitatea în cauză nu este autorizată de Ministerul Educației. În acte figurează drept centru educațional, nu o unitate de învățământ, funcționând ca un SRL, conform Știrile Pro TV.

ADVERTISEMENT