News

Un nou focar de Covid-19, la Spitalul Floreasca. Secția de chirurgie, închisă

22.10.2020 | 14:41
Un nou focar de Covid19 la Spitalul Floreasca Sectia de chirurgie inchisa
ADVERTISEMENT

Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală se confruntă cu încă un focar de Covid-19 în interiorul unității, la doar trei zile după ce alți 14 angajați erau testați pozitiv.

De această dată, o secție de Chirurgie a fost închisă din ordinul conducerii după ce unul dintre pacienți a prezentat simptome specifice infecției cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Spitalul Floreasca din București este unul dintre cele mai mari din țară, astfel că și riscul infecției cu SARS-CoV-2 este unul extrem de ridicat în această perioadă de intensificare a pandemiei.

Focar de Covid-19 la Spitalul Floreasca. Secție închisă

În cursul zilei de joi, 22 octombrie, un nou focar de Covid-19 a fost descoperit la unul dintre cele mai mari și mai importante spitale de urgență din țară. Este vorba de Spitatul Clinic de Ugrență Floreasca.

ADVERTISEMENT

În urma acestor probleme, un etaj de la secția de Chirurgie Floreasca a fost închis, iar activitatea cadrelor medicale de la această secție se va muta la un alt etaj, și asta pentru ca intervențiile chirurgicale să poată fi ținute.

Conform Antena3, până la această oră, nu mai puțin de șase cadre medicale care lucrează pe secția respectivă s-ar fi infectat cu COVID după ce un pacient a fost operat acolo.

ADVERTISEMENT

În primă fază, acesta a primit rezultat negativ la testul COVID, doar că după ce a fost supus intervenției chirurgicale ar fi început să prezinte semne ale infecției cu noul coronavirus. Ca urmare, a fost retestat, rezultatul fiind pozitiv, conform aceleiași surse.

Conform procedurilor din pandemie, la Spitalul Floreasca se desfăşoară acum o anchetă epidemiologică, după ce unitatea sanitară a anunţat Direcţia de Sănătate Publică despre situaţia de acolo.

ADVERTISEMENT

Focar de Covid-19 depistat în urmă cu trei zile la Floreasca

Problemele de joi de la Floreasca apar la doar trei zile distanță de la un alt focar apărut în aceeași unitate. Luni, la unitatea de Urgență din Capitală, nu mai puțin de 14 angajați au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus.

Medicii nu s-ar fi îmbolnăvit în timp ce se aflau la serviciu, majoritatea fiind reprezentanți al departamentului de Resurse Umane, Achiziții, Contabilitate și Statistică.

Din fericire, infectații nu au intrat în contact cu pacienții aflați pe secții, aceștia fiind izolați conform protocolului.

ADVERTISEMENT