Life

Un nou post TV apare în România. Va intra pe rețelele de cablu la începutul lunii aprilie

Un nou post de televiziune apare în România și va intra pe rețelele de cablu de luna viitoare. Ce conținut va avea noul program?
27.03.2024 | 20:22
Un nou post TV apare in Romania Va intra pe retelele de cablu la inceputul lunii aprilie
Ce post TV apare în țară. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Rețeaua de cablu din România se mărește cu încă un post de televiziune. Acesta va fi lansat la începutul lunii viitoare, adică peste câteva zile, în aprilie. Ce vor putea vizualiza telespectatorii pe noul program?

Noul post TV care apare în România, la începutul lunii aprilie

Noul canal este deținut de compania AMC Networks, care are în posesie mai multe posturi de televiziune, precum: Film Cafe, Minimax, Jimjam, TV Paprika și AMC. Pe el se vor transmite filme, din categoria celor americane, clasice.

ADVERTISEMENT

Potrivit paginademedia.ro, noua televiziune va face parte din rețelele de cablu din țară, ca Vodafone sau Orange. Dacă v-am stârnit curiozitatea, aflați că este vorba despre ”Film Mania”, post care va putea fi accesat de la 1 aprilie 2024.

Film Mania este deja prezent în țara vecină, Ungaria, și este un urmaș al televiziunii Filmmuzeum. Schimbarea s-a produs în anul 2012, când o altă televiziune din AMC Networks, Zone Romantica, s-a transformat în Film Cafe.

ADVERTISEMENT

Film Mania deja și-a obținut licența de difuzare și va conține, pe alocuri,  pe lângă filme americane clasice, și pelicule din Europa, Asia sau alte zone geografice ale lumii. Producțiile se vor derula 24 ore din 24 și vor avea subtitrare.

”Licența FILM MANIA ROMANIA pentru operarea programelor de televiziune difuzate prin sisteme speciale de transmisie este valabilă pentru o perioadă de 12 ani. Programele vor fi în special formate din filme și seriale clasice din toate genurile, produse în principal în Statele Unite ale Americii, precum și (în mod secundar) în Europa, Asia și alte zone geografice ale lumii. Emisia va fi de 24 de ore pe zi.

ADVERTISEMENT

Limba principală a televiziunii va fi română, iar televiziunea este exclusiv dedicată pentru România. Consiliul pentru Radiodifuziune și Televiziune din Cehia va fi informa autoritatea de reglementare din România (Consiliul Național al Audiovizualului) că programele Film Mania România pot fi difuzate pe teritoriul României pe baza licenței cehe de difuzare”, potrivit hdsatelit.com

Câte posturi de televiziune sunt în România

Conform statisticilor, peste 200 de posturi de televiziune sunt, în total, în țară. Acestea se împart în mai multe categorii, dintre care amintim: știri, programe de filme, de divertisment, de muzică, de sport, de gătit, despre religie sau programe de desene animate.

ADVERTISEMENT

Fiecare post de televiziune este mai întâi analizat de reprezentanții Consiliului Național al Audiovizualului (CNA). Dacă aceștia oferă aprobare, respectiv licență, atunci programul poate fi inclus pe cablu sau pe antenă digitală. De asemenea, trebuie să respecte regulile impuse de CNA, respectiv un limbaj adecvat.

ADVERTISEMENT
Tags: