Fotbal intern

Un nou scandal de meciuri trucate lovește fotbalul românesc! Jucătorilor de la Tractorul Cetate li s-a propus să aranjeze un joc: “Ne dădea 5.000 de lei să ne dăm la o parte. Când muncești fără bani…”

25.10.2019 | 12:19
Un nou scandal de meciuri trucate lovește fotbalul românesc! Jucătorilor de la Tractorul Cetate li s-a propus să aranjeze un joc:
Tractorul Cetate a promovat în Liga 3 în vară. Sursă Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Un nou scandal de corupție a lovit fotbalul românesc. Jucătorii de la Tractorul Cetate, formație care evoluează în Seria 3 din Liga 3, au dezvăluit că li s-a propus să aranjeze meciul cu Unirea Bascov (etapa 7, 4 octombrie) pentru eventuale câștiguri la pariuri, rezultatele dorite fiind victorie la pauză și la final pentru echipa din Bascov, într-un meci în care să se marcheze peste 4 goluri. Deși fotbaliștii de la Tractorul Cetate spun că au refuzat cei 5.000 de lei propuși pentru blat, Unirea Bascov a câștigat cu 5-0, iar scorul la pauză a fost 2-0.

Acuze de corupție în Liga 3

Doi jucători de la Tractorul Cetate, nou promovată în Liga 3, au dezvăluit că li s-a propus să aranjeze rezultatul meciului cu Unirea Bascov. Chiar dacă jucătorii implicați, Geo Mișu și Geani Stoichițoiu, susțin că nu au acceptat propunea, desfășurarea evenimentelor meciului a respectat exact propunea de blat, victorie la pauză și la final pentru Unirea și cel puțin 4 goluri marcate. Mai mult, cei doi fotbaliști bănuiți de aranjarea partidei au fost dați afară de la club. Geani Stoichițiu dezvlăluie că s-a întâlnit accidental la un centru comercial cu un om din Craiova, care i-a propus 5.000 de lei pentru un blat.

ADVERTISEMENT

M-am întâlnit întâmplător în mall la Craiova cu o persoană din oraş, care mi-a propus să ne dăm la o parte în meciul de la Bascov. Mi-a şi propus o sumă de bani, 5 mii de lei, dar am refuzat din start. Eu i-am spus că nu pot face aşa ceva, dar meciul a ieşit exact aşa cum mi-a propus persoana respectivă, adică 1 pauză, 1 final şi 4 plus“, a declarat jucătorul pentru Prosport.

„Nu neg, m-am consultat cu antrenorul în privinţa asta”

Celălat fotbalist dat afară de Tractorul Cetate, Geo Mișu, fost junior la Universitatea Craiova, FCSB sau Dinamo, declară că nu cunoaștea exact detaliile financiare, dar că era în cunoștință de cauză în privința unui aranjament în meciul cu Unirea Bascov. De asemenea, Mișu spune că în vestiar i s-a propus antrenorului blatul, dar că s-a ajuns la hotărârea de a-și respecta corect șansele.

ADVERTISEMENT

“Nu s-a ajuns la sumă în cazul nostru, dar ştiam despre ce e vorba. Nu neg, m-am consultat cu antrenorul în privinţa asta, fiindcă atunci când munceşti fără bani, ai copii şi nevastă acasă, te poţi gândi şi la lucrul ăsta. Totuşi, ştiind că vine primarul la meci, că stă în ploaie, am căzut de acord că nu e frumos să facem blat decât câţiva. Am zis că, totuşi, îl respectăm pe primar, chiar dacă nu ni se plăteşte munca. I-am şi răspuns respectivului, celui care ne-a propus, că nu facem nimic. Am şi mesaj în care am scris clar că nu facem nimic”, spune Geo Mișu pentru sursa citată anterior

„Noi am mai marcat goluri multe acasă, iar ei au mai avut înfrângeri drastice, aşa că nu văd de ce ar fi fost un meci ciudat”

Adrian Dulcea, fost jucător în prima divizie, în prezent antrenor la Unirea Bascov în Liga 3, declară că nu s-a pus problema unui meci aranjat, rezultatul fiind unul firesc, având în vedere diferența mare de valoare dintre cele două echipe.

Aveam mare încredere că vom câştiga, fiindcă noi suntem o echipă care se respectă, ne antrenăm zilnic, iar ei sunt una dezorganizată, cu jucători care vin din trei localităţi diferite. În plus, noi am mai marcat goluri multe acasă, iar ei au mai avut înfrângeri drastice, aşa că nu văd de ce ar fi fost un meci ciudat. Eu am fost mereu împotriva unor astfel de lucruri, legate de pariuri, avem la echipă şi un regulament de ordine interioară în acest sens“, a spus Dulcea.

ADVERTISEMENT

Obiectivul Tractorului din Cetate este să scape de retrogradare

Tractorul Cetate este de trei ori succesiv campioană a județului Dolj, reușind să promoveze la a treia încercare, în vară, în urma unei duble manșe cu Unirea Brînceni (campioana județului Teleorman). Joacă meciurile de „acasă” pe stadionul „Dunărea” din Calafat, terenul din comuna Cetate neîndeplinind condițiile de omologare. Cetate este o comună situată la limita dintre județele Dolj și Mehedinți, pe drumul care leagă Calafat de Drobeta Turnu Severin.

Tractorul a suferit scorul negativ al seriei, fiind învinsă în etapa 2 cu 8-0, la calafat, meci considerat „pe teren propriu”, de CSM Slatina, actualul lider al seriei. Primele goluri în Liga 3 au venit abia în etapa 4, când s-au impus în fața lui FC Voluntari II cu 5-2. De atunci, Tractorul nu a mai cedat niciun meci în fața propriilor fani: 3-1 cu CS Balotești și 3-0 cu Olimpic Cetate Râșnov. Echipa din Cetate nu a câștigat, până acum, niciun punct pe teren străin, ultimul eșec în deplasare fiind în fief-ul lanternei roșii, Sporting Roșiori, scor 0-1. Cu 3 victorii și 6 înfrângeri, golaveraj 13-26 și 9 puncte, Tractorul este pe locul 14 din 16 participante. Etapa următoare, cea cu numărul 10, echipa doljeană vine la București, sâmbătă, pentru partida cu Progresul Spartac, una dintre fruntașele seriei, locul 3, cu 17 puncte.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri