News

Un oraș a oferit o casă generoasă gratuită și un salariu uriaș pentru un singur loc de muncă. De ce aproape nimeni n-a vrut să se angajeze

Autoritățile au decis să ofere o casă cu patru camere și un salariu uriaș, în încercarea de a găsi persoana potrivită pentru post.
12.11.2023 | 15:46
Un oras a oferit o casa generoasa gratuita si un salariu urias pentru un singur loc de munca De ce aproape nimeni na vrut sa se angajeze
Un oraș a oferit o casă generoasă gratuită și un salariu uriaș. Foto Wikipedia
ADVERTISEMENT

Un oraș a oferit o casă generoasă gratuită și un salariu uriaș pentru un singur loc de muncă. Autoritățile locale au hotărât să aloce o sumă de bani semnificativă, în încercarea disperată de a găsi o persoană care să ocupe acest post.

Un oraș a oferit o casă generoasă gratuită și un salariu uriaș pentru un loc de muncă

Vorbim de orașul Quairading din Australia de Vest, care se confruntă cu un deficit în ceea ce privește forța de muncă. Cea mai mare problemă o reprezintă lipsa medicilor din zonă. Cei 600 de locuitori nu pot beneficia de ajutor medical.

ADVERTISEMENT

Vreme de mai multe luni, orășelul a rămas fără medic de familie. Având în vedere situația, autoritățile au decis să ofere gratuit o casă cu patru camere și un salariu de 460.000 de lire sterline pentru viitorul medic.

Quairading se află la 170 de kilometri est de Perth. Este un oraș izolat, care nu atrage noi locuitori, precum nici oameni dorinici să muncească aici. De altfel, Australia se confruntă cu o lipsă acută a medicilor.

ADVERTISEMENT

„Dacă nu avem un doctor, nu vom avea o clinică medicală, apoi nu vom avea un spital. Va începe dispariția”

Asociația Medicală susține că este posibil ca statul să se confrunte cu un deficit de circa 11.000 de cadre medicale. Acest lucru s-ar putea întâmpla până în anul 2031. În ceea ce pivește situația din Quairading, președintele consiliului local, Peter Smith, s-a implicat.

El a precizat că oamenii au nevoie urgentă de medic și că face tot ce se poate pentru a rezolva problema. „Dacă nu avem un doctor, nu vom avea o clinică medicală, apoi nu vom avea un spital, nu vom avea o farmacie și astfel va începe dispariția”, a declarat acesta, potrivit The Sun.

ADVERTISEMENT

După ce a publicat ofera generoasă, mai mulți candidați și-au depus CV-urile. În cele din urmă, postul a fost în sfârșit ocupat, după căutări disperate desfășurate luni întregi de autoritățile locale din orășel.

Orașul Quairading se află în regiunea Wheatbelt, fiind o zonă dezvoltată pentru agricultură. Regiunea acoperă circa două treimi din producția de grâu a statului, conform sursei citate anterior.

ADVERTISEMENT

Însă, în ultimii ani, producția agricolă a suferit pierderi. Din această cauză, foarte mulți locuitori au plecat din această regiune, inclusiv din orașul Quairading, care se confruntă cu un deficit al forței de muncă.

 

ADVERTISEMENT
Tags: