ADVERTISEMENT
News

Un oraș din România a interzis circulația mașinilor pe 1 și 2 mai

Autor: Traian Terzian | 30.04.2020 | 12:18
Un oraș din România a interzis circulația mașinilor pe 1 și 2 mai
Un oraș din România a decis să interzică circulația mașinilor în zilele de 1 și 2 mai pentru prevenirea şi limitarea infecţiilor cu coronavirus. Sursă foto: hepta.ro

Un oraș din România a decis să interzică circulația mașinilor în zilele de 1 și 2 mai pentru prevenirea şi limitarea infecţiilor cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Un oraș din România a interzis circulația mașinilor pe 1 și 2 mai

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din orașul Blaj a hotărât să interzică circulația mașinilor pe 1 și 2 mai, zile în care în România oamenii sărbătoresc ziua Muncii prin ieșiri la picnic sau la plimbări.

Conform Agerpres, va fi interzisă circulaţia tuturor autovehiculelor, maşinilor, auto-utilitarelor şi motocicletelor în municipiul Blaj în zilele de 1 şi 2 mai, între orele 07:00 şi 19:00.

ADVERTISEMENT

Nerespectarea acestei hotărâri se sancţionează cu avertisment sau cu amendă contravenţională în cuantum de la 100 lei la 500 lei.

Excepție fac mașinile care se deplasează în interes de serviciu sau din cauza unor urgenţe medicale

De la această decizie fac excepție autovehicule, maşini și auto-utilitare care aprovizionează unităţile de alimentaţie publică din municipiul Blaj și cele care prestează servicii de livrare pentru agenţii economici cu activităţi industriale.

ADVERTISEMENT

Vor avea voie să circule autovehicule, maşini, auto-utilitare și motocicletele aflate în tranzit, cu condiţia să nu facă oprire în oraș, dar și cele aparţinând persoanelor cu domiciliul sau reşedinţa în Blaj care se reîntorc de la alte destinaţii.

Eccepție mai fac cele aparţinând persoanelor care se deplasează în interes de serviciu și cele care se deplasează din cauza unor urgenţe medicale sau unor motive temeinic justificate, cum ar fi căsătorie sau deces.

ADVERTISEMENT

Pentru situaţii de avarii sau situaţii de urgenţă, fac excepţie de la prevederile prezentei hotărâri autovehiculele Poliţiei Române, Jandarmeriei Române, Ministerului Apărării Naţionale și Serviciului Public de Poliţie Locală.

Șeful MAI, Marcel Vela, a declarat că măsurile de relaxare prognozate a fi luate de autorități după data de 15 mai se vor iniția în funcție de cum va decurge comportamentul social al românilor în perioada Zilei Muncii, de 1 mai.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!