Sport

Un patron din SuperLiga e decis să-și abandoneze echipa și să meargă la Farul Constanța. ”Super bună oferta”

Un patron din SuperLiga pare tot mai tentat să arunce prosopul și să abandoneze echipa pe care o deține pentru a se alătura proiectului lui Gică Hagi, Farul Constanța.
09.01.2024 | 21:50
Un patron din SuperLiga e decis sasi abandoneze echipa si sa mearga la Farul Constanta Super buna oferta
Un patron din SuperLiga e decis să-și abandoneze echipa și să meargă la Farul Constanța. ”Super bună oferta”
ADVERTISEMENT

Valeriu Iftime mai speră că FC Botoșani va evita retrogradarea, însă se gândește tot mai realist să renunțe la echipă dacă moldovenii vor ajunge în liga secundă. În schimb, mărturisește Iftime, s-ar alătura fără să stea pe gânduri proiectului Farul Constanța, unde l-ar avea alături pe marele Gheorghe Hagi.

Un patron din SuperLiga e decis să-și abandoneze echipa și să meargă la Farul Constanța

Așadar, se pare că patronul celor de la FC Botoșani a renunțat la ideea de a muta echipa la Suceava, din cauza rivalității dintre cele două orașe. “Cred că la Suceava se putea realiza mai mult dacă eram noi, adică eu, asociaţii mei, banii şi Primăria de aici.

ADVERTISEMENT

La Suceava e mai multă ambiţie, mai multă forţă în spate, mai multă împingere, sunt multe valori fotbalistice. La Botoşani, trăim pe paie, nu prea avem în spate glorii, cum sunt Goian şi alţi jucători care au cunoscut consacrarea plecând de la Suceava.

Asta creează o masă critică de a împinge lucrurile. La un moment dat, am vorbit cu primarul Ion Lungu, să ştiţi. Şi acum aş merge la Suceava!”, declara Valeriu Iftime într-un interviu acordat Monitorul de Suceava. De fapt, mesajul lui Valeriu Iftime voia să îi facă pe politicienii din Botoșani să se implice mai mult în viața echipei sale.

ADVERTISEMENT

Între timp, fostul mare antrenor Marin Barbu, apropiat de fotbalul sucevean, demonta planurile lui Iftime, conform botosaneanul.ro: ”Hai, d-le, asta e ceva cu iz electoral! Nu o să ajungă niciodată Botoşaniul să joace la Suceava. În primul rând ştiţi rivalitatea Suceava-Botoşani. Eu zic că Botoşaniul n-o să vină la Suceava. Şi cred că nici domnul Lungu nu şi-ar da echipa la o parte să vină Botoşaniul la Suceava”.

Acum, Valeriu Iftime pare mai degrabă atras de malul mării și de Farul Constanța decât de o aventură într-un alt oraș din Moldova. O spune ferm, fiind încântat de perspectiva de a ajunge alături de Gică Hagi, Rivaldo, Ciprian Marica sau Zoltan Iașko. ”Dacă mă întrebaţi astăzi şi dacă Botoşani ar fi un subiect pe care îl închid, aş investi la Hagi!

ADVERTISEMENT

El spune o chestie simplă: 2 milioane de euro, primeşti 10 la sută. Mi se pare superbună oferta, dar să-i primească domnul Gică Hagi pe ăia”, a declarat Valeriu Iftime, conform Orange Sport. Totuși, patronul celor de la FC Botoșani speră că echipa sa se va salva de la retrogradare, însă pare decis să-și încheie socotelile cu fotbalul din zonă în eventualitatea unei retrogradări.

”E cel mai greu challenge al meu din fotbal, niciodată n-am crezut că o să mă lupt la retrogradare. Să nu ne facem de râs e cel mai important. Vine CFR Cluj la noi şi murim pe garduri cu ei. Ar fi extraordinar. Le-am spus că dacă ne apropiem de Liga 2 cu paşi mari, e complicat să mai rămân. E clar că aveam nevoie de un antrenor ca să mă reechilibrez un pic şi Bogdan Andone sper să fie soluţia.

ADVERTISEMENT

Cred că el e soluţia. E antrenor nou, insistă pentru nişte jucători şi trebuie să-i fac pe plac, așa încât lucrurile să funcţioneze. Există o undă de speranţă că putem avea o echipă cu care să luptăm, să vedem până când şi dacă o să fie chiar imposibilă misiunea, aşa cum se vede acum, asta ar însemna că atât am reuşit să facem. Cred că voi juca până în ultima etapă“, a explicat milionarul.

ADVERTISEMENT