News

Un polițist din Bârlad a fost sfâșiat de un câine, chiar în curtea sediului de Poliție. Animalul a sărit gardul din vecini

Un polițist din Bârlad se află în stare gravă la spital, după ce a fost sfâșiat de un ciobănesc caucazian chiar în curtea sediului de Poliție, la primele ore ale dimineții.
18.03.2024 | 12:45
Un politist din Barlad a fost sfasiat de un caine chiar in curtea sediului de Politie Animalul a sarit gardul din vecini
Un polițist din Bârlad a fost sfâșiat de un câine, chiar în curtea sediului de Poliție. Animalul a sărit gardul din vecini. Foto: Wikicommons
ADVERTISEMENT

Cu o înălțime de 75 de centimetri și o greutate de până la 80 de kilograme, ciobănescul caucazian e o rasă de câine de talie mare, aproape masivă. Animalul se adaptează foarte ușor la orice condiții climaterice, fiind preferatul rușilor când vine vorba de câini de pază. Cu toate acestea, acest animal are un instinct de apărare foarte puternic dezvoltat, fiind renumit pentru ferocitatea și neîncrederea pe care o arată față de străini.

Un polițist din Bârlad a fost sfâșiat de un câine, chiar în curtea sediului de Poliție

Conform Vremeanouă.ro, câinele aparține unei societăți comerciale care își are sediul chiar lângă sediul Poliției, însă e neclar cum animalul a reușit să sară gardul. Cert e că polițistul s-a trezit atacat de câine, care l-a mușcat de mâini, coapse și gât. Medicii l-au operat de urgență și spun că viața polițistului a fost pusă în pericol.

ADVERTISEMENT

Norocul victimei a fost un coleg, care nu s-a temut de câine și l-a pus pe fugă. Conform sursei citate, proprietarul acestui câine este chiar fratele omului de afaceri Fănel Bogos, care s-a ales astfel cu o amendă uriașă și cu un dosar penal. Victima are doar 25 de ani și este din Bârlad și venise dimineața devreme la serviciu.

“În data de 14 martie, în jurul orei 7:20 s-a prezentat un pacient de 25 de ani, cu plăgi multiple mușcate de câine. După evaluare, pacientul a fost internat în Compartimentul de Chirurgie plastică. S-a efectuat tratamentul chirurgical în Blocul Operator, unde au fost suturate plăgile de la nivelul antebrațului stâng, coapsei stângi, a brațului drept și cele din regiunea cervicală. În acest moment pacientul este încă internat pentru supravegherea postoperatorie”, au transmis reprezentanții Spitalului Municipal “Elena Beldiman” din Bârlad.

ADVERTISEMENT

Amenzi uriașe pentru deținătorii de câini periculoși

Se pare că animalul scăpase din curtea unei societăți comerciale care aparține lui Cristinel Bogos, fratele milionarului Fănel Bogos. Conform IPJ Vaslui, Cristinel Bogos s-a ales cu dosar penal. “La data de 14 martie 2024, ora 7.30, Secția 7 Poliție Rurală Banca a fost sesizată cu privire la faptul că, în incinta Postului de Poliție Banca, un bărbat a fost mușcat de un câine.

În urma primelor cercetări efectuate, a reieșit că un bărbat în vârstă de 25 de ani, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, în timp ce era în exercitarea atribuțiilor de serviciu în curtea Postului de Poliție Banca, a fost atacat de câinele lăsat nesupravegheat și care a ieșit din curtea unei societăți comerciale, situată în vecinătatea postului de poliție. În urma atacului canin, victima a suferit leziuni la nivelul gâtului, coapsei stângi și brațului drept”, au transmis reprezentanții IPJ Vaslui.

ADVERTISEMENT

Ciobănescul caucazian, la fel ca și alte rase ”de luptă sau atac” sunt atent monitorizați de lege, iar stăpânii lor trebuie să respecte strict foarte multe reguli. Mai mult, în Parlament a fost depus un proiect de lege unde proprietarii riscă amenzi uriașe dacă nu își vor face asigurare pentru animalul considerat periculos.

Conform proiectului de lege, câinii care ar trebui monitorizați strict și asigurați sunt cei din ”categoria I: câinii de luptă şi de atac, asimilaţi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor și categoria II: câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor”.

ADVERTISEMENT

Prin câine agresiv se înțelege ”orice câine care, fără să fie provocat, mușcă sau atacă persoane ori animale domestice în locuri publice sau private și orice câine care participă la lupte între câini sau care a fost antrenat în acest scop”. Poliția de asigurare pentru acest tip de câine ar trebui să acopere daunele provocate cuiva de animal. Amenzile pentru nerespectarea legii pot ajunge la 5.000 de lei.

ADVERTISEMENT