News

Un preot din Suceava s-a mutat pe TikTok după ce a fost caterisit. Ce spune arhiepiscopul IPS Calinic

Deși a fost caterisit în urmă cu ceva vreme, un preot sucevean e acuzat că slujește în continuare pe TikTok. Informațiile au ajuns și la urechile arhiepiscopului.
03.06.2023 | 17:24
Un preot din Suceava sa mutat pe TikTok dupa ce a fost caterisit Ce spune arhiepiscopul IPS Calinic
Platforma TikTok a devenit populară inclusiv în rândul credincioșilor / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

O enoriașă i-a scris arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, pentru a i se plânge că un preot care a pierdut de mai mult timp dreptul de a ține slujbe, continuă să facă acest lucru prin intermediul TikTok și a altor platforme online.

Preotul de pe TikTok ar susține că e apropiat de IPS Calinic

”Sunt credincioasa care v-a sesizat în urma cu puțină vreme despre acele persoane din mediul online care dețin canalul de YouTube …… și care afirmă în continuare că Înaltpreasfinția Voastră mențineți legătura cu dumnealor în privat.

ADVERTISEMENT

La fiecare apariție pe TikTok nu ezită să amintească acest lucru, fapt pe care personal cred că nu este de competența frățiilor lor să folosească, chiar și sub dreptul liberii exprimări, sau expunerea în mediul online atât a Înaltpreasfinției voastre, cât și a eparhiei pe care cu cinste o reprezentați, mai ales că și eu sunt fiica Bucovinei și țin la aceasta binecuvântata eparhie, cât și la păstorul ei”, a scris enoriașa, potrivit svnews.ro.

Răspunsul arhiepiscopului: ”A făcut mult rău Bisericii”

IPS Calinic i-a răspuns enoriașei pe site-ul arhiepiscopiei și a explicat că nu are legătură cu persoana despre care aceasta vorbește, pe care a îndepărtat-o deja din rândul preoților cu ”drept de practică”.

ADVERTISEMENT

”Stimată doamnă, subiectul legat de acea persoană, odată cu caterisirea lui, îl consider un subiect încheiat. Din păcate, aparițiile acelei persoane, care au făcut foarte mult rău Bisericii, m-au determinat să nu mai amân caterisirea sa”, a răspuns IPS Calinic.

La începutul lunii mai, IPS Calinic spunea că a dat a doua șansă unui preot, să iasă de pe TikTok

În urmă cu o lună, IPS Calinic a mai răspuns la o întrebare legată de un preot sucevean, caterisit în urmă cu doi ani, care fusese propus către caterisire în urmă cu doi ani.

ADVERTISEMENT

”De atunci, a tot făcut slujbe în locul unde se află, și le-a și postat online, inclusiv Sfinte Liturghii.

E destul de îngrijorător, dat fiind că cineva mi-a spus că ar fi fost caterisit, dar ca să aflu definitiv, am zis că cel mai bine pentru popor este să întreb pe Înaltpreasfinția voastră, nu numai din proprie inițiativă, ci și la rugămintea altora care sunt de asemenea îngrijorați. Are destui urmăritori, și teamă mare îmi este ca aceia să se piardă”, a reclamat credinciosul.

ADVERTISEMENT

În replică, IPS Calinic a explicat că părintelui ”i s-a dat un timp de îndreptare”, iar dacă se va considera că nu și-a revizuit atitudinea, ”renunțând la apariții care nu fac bine Bisericii”, îi va semna caterisirea.

ADVERTISEMENT
Tags: