News

Un președinte care a contestat Covid-19 a murit la 61 de ani. Cauza decesului ar fi chiar virusul

18.03.2021 | 11:53
Un presedinte care a contestat Covid19 a murit la 61 de ani Cauza decesului ar fi chiar virusul
ADVERTISEMENT

Un președinte care a contestat existența Covid-19 și a criticat măsurile de siguranță din pandemie, a murit la vârsta 61 de ani. Cauza decesului ar fi chiar infecția cu virusul.

John Magufuli, șeful de stat din Tanzania și unul dintre cei mai vocali lideri africani care şi-au manifestat scepticismul față de coronavirus, a murit pe 17 martie.

ADVERTISEMENT

Oficial, cauza decesului a fost ”insuficiența cardiacă”, conform unui anunţ făcut de vicepreşedintele ţării. Anterior, au apărut informații care spuneau că Magufuli ar fi internat în stare gravă cu Covid-19 într-un spital din Kenya.

A murit John Magufuli, un președinte care contesta Covid-19

Este doliu național în statul est-african Tanzania. Președintele țării, John Magufuli, un cunoscut sceptic al Covid-19 din Africa, a murit la vârsta de 61 de ani.

ADVERTISEMENT

Decesul lui Magufuli a fost anunțat miercuri de vicepreședintele Samia Suluhu Hassan, care a spus că președintele a murit din cauza insuficienței cardiace.

”Iubitul nostru președinte a încetat din viață la ora 6, în această seară (n.r. miercuri seara)”, a spus Suluhu la televiziunea națională. ”Toate steagurile vor fi arborate la jumătate de catarg timp de 14 zile. Este o veste tristă. Președintele a avut această boală în ultimii 10 ani”, a adăugat oficialul tanzanian, potrivit AP News.

ADVERTISEMENT

Vicepreședintele a mai anunțat că Magufuli a murit la un spital din Dar es Salaam, portul din Oceanul Indian, care este cel mai mare oraș din Tanzania.

În aproape toată perioada pandemiei, Magufuli a negat în repetate rânduri că boala provocată de noul coronavirus se răspândește în ţara est-africană şi a susţinut fără dovezi că vaccinurile sunt periculoase, sugerând în schimb ca oamenii să se roage în loc de a purta mască.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, acesta spusese că Tanzania a eradicat boala prin trei zile de rugăciune națională. Statul african nu a raportat autorităților africane de sănătate numărul total de cazuri și decese confirmate de Covid-19 din aprilie 2020.

Cauza decesului lui Magufuli ar fi chiar Covid-19

Deși oficial a murit de ”insuficiența cardiacă”, cauza decesului liderului de la Dodoma ar fi alte, susțin voci din opoziția din Tanzania.

În urmă cu o săptămână, un lider al opoziţiei declara că Magufuli ar fi internat în stare gravă într-un spital din Kenya, după ce a contractat noul coronavirus.

  • 5 noiembrie 2015 a fost data la care Magufuli a preluat mandatul de șef al statului în Tanzania

John Magufuli nu a mai fost văzut în public de la sfârșitul lui februarie, absența sa fiind neobișnuită, în condițiile în care apărea la televiziunea de stat de mai multe ori pe săptămână.

ADVERTISEMENT
Tags:
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am...
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am vrut să-l supăr”
De unde poate obține România un munte de bani în loc să crească...
De unde poate obține România un munte de bani în loc să crească taxe și impozite. Expert: „Ne-am permite tot ce avem nevoie”
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris!...
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris! Ghinioanele nu se mai termină pentru tenismenă
Trucul prin care Roxana cumpără bilete de avion mai ieftine:
Trucul prin care Roxana cumpără bilete de avion mai ieftine: "Evit, pentru că sunt mult mai scumpe"
Mă răsfaţă! Iubita cu 24 de ani mai tânără a lui Arpad Paszkany,...
Mă răsfaţă! Iubita cu 24 de ani mai tânără a lui Arpad Paszkany, viaţă de lux! Destinaţia de vis în care îşi va petrece vara
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
PENSIONARII avantajați în SEPTEMBRIE. Cum se aplică MAJORĂRILE
PENSIONARII avantajați în SEPTEMBRIE. Cum se aplică MAJORĂRILE
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
Mihaela Rădulescu rivală cu Ileana Badiu. Cele două au împărțit același bărbat
Mihaela Rădulescu rivală cu Ileana Badiu. Cele două au împărțit același bărbat
Fosta soție a lui Bordea, mesaj halucinant pe Internet, la un an de...
Fosta soție a lui Bordea, mesaj halucinant pe Internet, la un an de la divorț: „Câteodată îți vine să mori”
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a...
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a fost stabilită. Detalii cu puternic impact emoțional
Cine a fost românca pe care Michael Jackson și-a dorit să o viziteze...
Cine a fost românca pe care Michael Jackson și-a dorit să o viziteze atunci când a venit în România. Înainte de concert, superstarul a mers să o vadă la azil