News

Un primar din Prahova și-ar fi plătit ratele la bancă din banii instituției. A fost reținut de polițiști

Un primar din județul Prahova a fost reținut, fiind bănuit că și-ar fi plătit ratele la bancă din bani publici. Ce acuzații i se aduc
12.03.2024 | 11:19
Un primar din Prahova siar fi platit ratele la banca din banii institutiei A fost retinut de politisti
Un primar și-ar fi plătit ratele la bancă din banii instituției. Foto (descriptiv) Hepta.rp
ADVERTISEMENT

Situație halucinantă în județul Prahova, acolo unde un primar și-ar fi plătit ratele la bancă din banii instituției pe care o conduce. Acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru mai multe infracțiuni.

Un primar și-ar fi plătit ratele la bancă din banii publici

Este vorba despre primarul comunei Bălţeşti din judeţul Prahova, Ion Radu. Procurorii anticorupție au desfășurat percheziții, luni, la sediul primăriei, fiind ridicate mai multe documente. Ulterior, Ion Radu a fost reținut.

ADVERTISEMENT

El este bănuit de comiterea mai multor infracțiuni. Vorbim de acuzații de abuz în serviciu, delapidare şi conflict de interese. Potrivit presei locale, primarul și-ar fi achitat ratele bancare din banii publici, chiar de la bugetul instituției.

Alți patru oameni sunt suspecți în acest caz, și anume administratori ai unor societăți comerciale. Una dintre aceste persoane a fost reținută, notează News.ro. În același dosar este vizat și un fin al primarului din Prahova.

ADVERTISEMENT

De asemenea, contractele de lucrări din comună ar fi fost atribuite mai multor companii care ar avea legătură cu Ion Radu ori subcontractorilor acestora. Firmele și-ar fi lărgit influența nu doar în localitatea condusă de primarul cu pricina, ci și în alte comune.

Prahova Online precizează că primarul din Bălţeşti nu este la prima faptă de acest gen. De-a lungul timpului, Ion Radu a fost implicat în mai multe scandaluri. Prin acestea se numără vânzarea CAP-ului localității către cămătari, dar și o fraudă electorală, pentru care a fost deschis dosar penal în 2014.

ADVERTISEMENT

De asemenea, primarul l-ar fi concediat ilegal pe secretarul comunei, încălcând statutul funcționarului public. Mai mult, Ion Radu nu și-ar fi declarat un bolid de lux în declarația sa de avere, conform sursei citate.

Percheziții DNA și la Primăria Ploiești, desfășurate în luna februarie

Amintim că la începutul lunii februarie și la Primăria Ploiești, din județul Prahova, a fost desfășurate de percheziții DNA. Ancheta ar viza afacerea White Tower, al cărui dezvoltator imobiliar ar fi ridicat ilegal încă un etaj la unul dintre imobile.

ADVERTISEMENT

„În fapt, în perioada 2018 – 2022, un dezvoltator imobiliar din Ploieşti a edificat un imobil cu destinaţia de locuinţe colective în municipiul Ploieşti. Fără a respecta prevederile autorizaţiilor de construire şi documentaţiilor tehnice aferente. Încălcând totodată regulile stabilite prin Planul Urbanistic Zonal, fiind construit un etaj în plus, cu 30 apartamente.

Ulterior, pentru intabularea imobilului, cu sprijinul unor funcţionari publici din cadrul instituţiilor cu atribuţii în domeniul urbanismului şi cadastrului au întocmit în fals o serie de documente care atestau recepţia lucrărilor de construcţie şi pe care dezvoltatorul le-a folosit la înscrierea dreptului de proprietate în cartea funciară”, anunțau oamenii legii.

ADVERTISEMENT